Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Знову трагічна звістка надійшла до Великобурлуцької громади…

Дата: 18.09.2024 16:21
Кількість переглядів: 91

                          Фото без опису

Навічно став у небесний стрій Іван Олександрович Деміденко. Звістка про загибель воїна надійшла до Катеринівського старостинського округу Великобурлуцької територіальної громади.

Коли почалася війна на сході України, Іван Деміденко, не сприйнявши нав’язування росіянами створення нової псевдореспубліки на його рідній Луганщині, у 2014 році разом з дружиною та сином переїхав до села Рогозянка Андріївської громади (нині Катеринівського старостинського округу). Вони були одними з перших внутрішньо-переміщених осіб – українців, яких війна змусила залишити власне житло і з валізою рушити в дорогу. У Кіровську Луганської області залишився будинок і багаторічна вугледобувна справа, якою займався чоловік.

Нелегко звикали до нового місця проживання, але змушували обставини.  В Рогозянці оселилися в будинку родича і розпочали нову сторінку свого життя. Труднощі долали спільно, адже в родині Деміденків завжди панували любов, взаєморозуміння та повага. Втіхою стала маленька донечка, яка народилася у 2015 році.

У лютому 2022-го знову окупація постукала в їхні двері. Виживали, як і всі. Представники ворожих військ у населеному пункті не базувалися. Але напруга трималася навіть у повітрі. У вересні діждали звільнення і відчули подих свободи. Але війна й надалі продовжувала знищувати і спалювати. Навесні минулого року Іван повідомив родині, що йде захищати Україну від російської навали. Чоловік не проходив строкової служби, бо мав статус обмежено придатний. Однак, його рішення було твердим, як криця. Він зібрався за тиждень і 7 квітня 2023 року колишній шахтар став військовим. Ніс службу у військовій частині НГУ 3017 «Спартан». Пліч-о-пліч із побратимами бився з ворогом на найзапекліших ділянках фронту, утверджуючи, що окупантам не буде спокою на Українській землі. За сумлінну службу і особистий внесок у перемогу Івана Деміденка нагороджено відзнакою Президента України «За оборону України».

Загинув Іван Деміденко 3 вересня 2024 року на Харківському напрямку, отримавши поранення несумісне з життям. Він був Всесвітом для своєї родини, для бійців – надійним побратимом – і став Героєм для всіх.

12 вересня 2024 року Івана Деміденка поховали в селищі Покотилівка Харківської області. Відважного воїна, який боровся за майбутнє і мріяв про Перемогу України, проводжали гвардійці-побратими, віддаючи честь.

У захисника залишилися дружина, син, донька.

Великобурлуцька селищна військова адміністрація та Великобурлуцька селищна рада висловлюють щирі співчуття родині з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять Герою!

 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних