Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зберігання харчових продуктів при відсутності електронапруги

Дата: 24.07.2024 10:48
Кількість переглядів: 34

Фото без описуЗ настанням спеки у літній період та у зв’язку з ситуацією, яка склалася  внаслідок пошкодження енергосистеми в Україні що може спричинити довготривалу відсутність електроенергії. Така ситуація  може суттєво вплинути на безпечність та якість харчових продуктів в процесі їх виробництва, обігу, зберігання та реалізації. Тож питання дотримання температурних умов при зберіганні харчових продуктів та продовольчої сировини стало особливо актуальним питання під час планових та аварійних відключень електроенергії. Тож при недотриманні температурних режимів щодо зберігання харчових продуктів, вони можуть стати небезпечними для їх споживання. Продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено.

Як же зберегти харчові продукти у таких умовах?

Куп’янське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів на необхідність:

  • встановлення резервного безперебійного джерела живлення (генератор, акумуляторна батарея, перетворювач тощо) на випадок непередбаченого відключення електроенергії, з метою недопущення псування харчових продуктів;
  • використання додаткових засобів охолодження ( холодогени, пакети з гелем, сухий лід, або пляшки з замороженою водою), коли електроенергія відсутня більше 4 годин;
  • використання термометрів (щоб переконатись, що температура відповідає нормам. Та тримати дверцята холодильників, морозильних камер закритими, якщо електрика була відсутня не більш ніж 4 години, охолоджені продукти будуть в безпеці); 

-  дотримання термінів зберігання (у випадку неможливості довготривалого зберігання температурних режимів необхідно враховувати інформацію про харчовий продукт, яка зазначена на маркуванні, особливо термін реалізації продукту за умови зберігання, зовнішній вигляд, колір, запах харчових продуктів та як довго можна зберігати різні продукти.

Нагадуємо, що основна відповідальність за безпечність харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів (суб’єктів господарювання, які займаються зберіганням, транспортуванням та обігом харчових продуктів).    

Будьте відповідальними !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних