Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Харківщині посилюватимуть заходи з імунізації населення проти інфекційних хвороб

Дата: 19.07.2024 08:20
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

Питання проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця обговорили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області.

Зростання захворюваності імовірне через періодичність хвороби, нетривалий імунний захист, а також зниження рівня імунізації внаслідок повномасштабного вторгнення. За 6 місяців поточного року в Харківській області на кашлюк захворіли 30 людей, з них – 27 діти. 

«Для профілактики інфікування на кашлюк, дифтерію та правець на Харківщині коштом держбюджету закуповуються дієві вакцини. Наразі їх достатня кількість. У разі підвищення попиту на вакцинацією, будемо забезпечувати регіон додатковими партіями вакцин», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Нині в закладах охорони здоров’я Харківської області забезпечено 575 ліжко-місць для хворих на інфекційні хвороби. З них – 270 для дітей. 

«В закладах охорони здоров’я первинної ланки проводиться активна робота стосовно визначення дітей віком від 1 року, старших та дорослого населення, які пропустили необхідні щеплення проти кашлюка, дифтерії та правця відповідно до Календаря щеплень і підлягають вакцинації під час додаткових заходів імунізації», - зазначила директорка Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Тетяна Деменко. 

Мета заходів з імунізації – охопити понад 80% осіб, які підлягають щепленню та не проходили ревакцинацію. 

«Також у зв’язку з низьким рівнем охоплення щепленнями від дифтерії та правця, особливо дорослого населення, зростає кількість людей, не імунізованих проти цих хвороб, що може стати причиною розповсюдження та спалахів дифтерії, а також зростання захворюваності на правець. Тож, єдиний вірний спосіб уберегти себе та своїх близьких – вчасна імунізація», - додала виконуюча обов’язки генерального директора ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Неля Новіцька.

Фото без описуФото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних