Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

З початку 2024 року до Великобурлуцької громади повернулися на щиті

Дата: 18.07.2024 13:19
Кількість переглядів: 131

Фото без опису

Скорик Олексій Васильович, с. Гнилиця

Олексій народився 23 березня 1993 року в селі Гнилиця Великобурлуцького району Харківської області. Після 9 класу Гниличанської ЗОШ І-ІІІ ступенів, продовжив навчання у Державному закладі освіти «Центр професійно-технічної освіти №2» міста Харків за спеціальністю слюсар з ремонту автомобілів, який закінчив у 2012 році. Працював у Харкові. Мав чимало  захоплень та основні – риболовля і автомобілі. Постійно дізнавався щось нове, чомусь навчався.

Головним у житті для нього була родина. Батько помер рано, тож всю любов і турботу дарував мамі: телефонував, цікавився, як у неї справи, допомагав.

У квітні 2023 року Олексій Скорик був  мобілізований до лав Збройних Сил України і став на захист держави від російських окупантів.

21 червня 2024 року він брав участь у штурмових діях і, стримуючи ворога, ціною власного життя забезпечив тил для відходу своїм побратимам. Як вони згадують, з їхньої бригади тоді залишилось небагато людей, загинув і Олексій Скорик. Останній бій захисник прийняв у с. Ново-Олександрівка Покровського

району Донецької області. У пам’яті побратимів він залишився веселим і розумним, адже ніколи ні на кого не ображався.

Односельці на колінах зустріли полеглого Героя, який повернувся з жорстокої війни, розв’язаної росією, і став у небесний стрій.

У Олексія залишилися мати, брат, цивільна дружина, син.

Фото без опису

Вельма Віктор Вікторович, с. Шипувате

Віктор народився 8 квітня 1999 року в селі Куп’єваха Великобурлуцького району. У багатодітній родині серед дітей був найменшим. Мама померла рано і бабуся, яка проживала в селі Шипувате, стала опікуном п’яти онуків. Віктор мав лагідну та спокійну вдачу. Загальну освіту здобув у місцевій школі, а середньо-спеціальну – у Запорізькому професійному ліцеї залізничного транспорту.

11 жовтня 2022 року його призвали на захист України від російського агресора. Навідник-оператор бронетранспортера батальйону оперативного призначення Віктор гідно ніс службу в лавах ЗСУ.

26 лютого 2024 року старший солдат Віктор Вельма загинув в селі Роботине Запорізької області Пологівського району, віддавши життя за свободу і незалежність держави. Захиснику назавжди залишилося 24. Похований він на Алеї Слави у м. Харків.

У Віктора Вельми залишилися бабуся, брати, сестри.

Кожна втрата наших захисників непоправна і болісна. Пам’ятаємо ціну нашої свободи.

Честь і Слава воїнам! Вічна пам’ять!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних