Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

10 червня 2024 року з нагоди річниці з дня загибелі рятувальника Михайла Піскуна на фасаді пожежно-рятувальної частини відкрито меморіальну дошку

Дата: 10.06.2024 18:49
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Рік тому, 10 червня, під час ліквідації наслідків обстрілів, виконуючи службовий обов'язок, загинув наш земляк, пожежний-рятувальник 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України в Харківській області 29-річний Михайло Піскун.

Тієї ночі росіяни атакували Великий Бурлук о 02:23. Удар завдали з безпілотного літального апарату з маркуванням «Герань». У двоповерховій адмінбудівлі виникла пожежа. Рятувальники виїхали на місце події. Михайло перебував вдома, поза службою, але почувши вибух, поспішив до пожежної частини. Перевдягнувшись у бойову форму, разом з іншими побратимами виїхав на допомогу черговому караулу 12 ДПРЧ, який вже працював на місці, ліквідовувати наслідки ворожого обстрілу. Під час повторного удару, що стався за годину, молодший сержант служби цивільного захисту Михайло Піскун загинув.

«Завжди готовий ризикувати власним життям заради інших»,  – таким залишився у пам'яті колег Михайло.10 червня 2024 року – в день роковин загибелі відважного вогнеборця на фасаді будівлі пожежно-рятувальної частини встановлено меморіальну дошку на його честь.

На урочистому заході були присутні мама Михайла Валентина Піскун, дружина Наталя та 9-річна донечка Олександра, які разом із начальником Головного Управління ДСНС в Харківській області Артемом Астаховим відкрили пам’ятну дошку Герою. Артем Астахов вручив матері та дружині державну нагороду України - Орден «За мужність» III cтупеня. Указом Президента України за особисту мужність та самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння українському народу Орденом нагороджено Михайла Піскуна посмертно. 

До присутніх на заході керівників головного, районного управління ДСНС, особового складу 12-ї ДПРЧ, рідних звернувся начальник Великобурлуцької селищної військової адміністрації Віктор Терещенко. Він наголосив, що третій рік поспіль в Україні триває повномасштабна війна, розв’язана російською федерацією. Гинуть наші захисники і захисниці. Втрачає кращих і наша Великобурлуцька громада. Михайло Піскун був одним із них. Він загинув за життя інших, віддавши своє. Віктор Терещенко подякував родині за сина, чоловіка, батька. І наголосив, що вчинок самопожертви Михайла заради інших заслуговує на визнання. Герої і люди залишаються з нами, допоки живе пам’ять.

Чимало добрих слів лунало на адресу Михайла Піскуна – мужнього і безстрашного, надійного побратима, безвідмовного товариша, кращого друга, незамінну рідну людину, у якої попереду ще був довгий життєвий шлях. Він назавжди залишається в строю.

До меморіальної дошки пожежному-рятувальнику Михайлу Піскуну присутні на заході  поклали квіти, вшанувавши пам’ять молодої сміливої людини хвилиною мовчання.

Герої не вмирають!   

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних