Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У загальнонаціональну хвилину мовчання вшановуємо пам’ять загиблих земляків нашої громади

Дата: 13.03.2024 09:00
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Алла Солодка загинула у селищі Великий Бурлук, що в Купʼянському районі Харківщини. 14 лютого 2024 року російська армія обстріляла населений пункт ракетами С-300. Влучили у двоповерховий житловий будинок і ще один поряд із ним. Той обстріл відібрав життя п'яти людей.

Аллі Солодкій було 27 років. Закінчила Харківський національний аграрний університет. Обожнювала співати. Мала талант організаторки. Любила подорожувати Україною. Мріяла створити сімʼю.

Коли у вересні 2022 року ЗСУ звільнили Великий Бурлук з окупації, Алла очолила місцевий будинок культури. Навіть після того, як 8 січня 2024 року у цю будівлю влучила ракета ворога, не опускала рук.

Алла писала тоді: «Знищити просто приміщення можна, але знищити наше ДНК у культурі неможливо. Біль пронизав серце, адже сюди я вклала свою любов і душу. Гідність не дає зламатись та опустити рук. Ви йдете за російським кораблем, а ми крокуємо до перемоги».

«Алла – людина з великої літери. Усі знали про неї, як про зірку культури. Вона любила сцену, мала гарний голос, була душею не тільки сценічної компанії, а й загалом знаходила спільну мову з усіма. Робила все, щоби підіймати нашу культуру, розповідати про традиції, пісні, нашу незламну націю», – розповіла Карина Денисенко, близька подруга Алли.

«Це мала бути майбутня артистка України… Її всі любили. Вона пережила окупацію і далі залишалась вдома, працювала на перемогу», – додала подруга Лідія Буханько.

«Талановита, артистична, закохана у пісню і сцену, щира й усміхнена, яскрава», – додала знайома Людмила Склярова.

У Алли Солодкої залишилися мама, тато, брат і маленький похресник.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних