Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Соціально-вагома новина від Харківської філії ГАЗМЕРЕЖІ

Дата: 06.03.2024 09:17
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

У Чугуєві  ліквідовано понад 60 витоків газу на ввідних газопроводах загального користування під’їздів житлових будинків

Відповідно до вимог законодавства, Харківська філія «Газмережі» розпочала технічне обслуговування будинкових газових мереж спільної власності у багатоквартирних будинках. Наразі роботи виконані у 21 багатоповерхівці Чугуєва.

❗️❗️❗️ Перші обстеження виявили незадовільний технічний стан газових мереж загального користування, самовільне закриття газопроводів несанкціонованими конструкціями, що унеможливлює ліквідацію аварійних ситуацій, чисельні витоки газу.

Такий стан газових мереж багатоквартирних домоволодінь особливо небезпечний під час воєнного стану, коли ворог скеровує ракети та снаряди на житлові квартали області.

👉 Проведене техобслуговування у Чугуєві дозволило виявити та ліквідувати 64 витоки газу на під’їздах багатоповерхівок. Загалом під час техобслуговування перевіряються на герметичність з’єднання газопроводів та газового обладнання, проводиться випробування на щільність газових мереж, перевіряється стан пофарбування і кріплень газопроводу, наявність футлярів в місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку та ін.

Періодичність проведення техобслуговування залежить від строку експлуатації мереж у будинку. Так, внутрішньобудинкові системи газопостачання, строк експлуатації яких складає до 25 років, обслуговуються один раз на 5 років. Якщо строк експлуатації понад 25 років – раз на 3 роки. Відповідно до термінів техобслуговувування здійснюється і оплата послуг. Тобто, оплата за технічне обслуговування (після першого вимикаючого пристрою на газопроводі-вводі до першого вимикаючого пристрою в приміщенні споживача) буде здійснюватися раз на 3 або 5 років.

Техобслуговування внутрішньобудинкових газопроводів спільної власності у багатоквартирних будинках проводиться відповідно до вимог Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Наказу Міністерства енергетики від 29.09.2023 № 292 та Постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах економіки та комунальних послуг, від 05.12.2023 № 229.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних