Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Польща допомагатиме у відбудові Харківської області.

Дата: 05.03.2024 10:07
Кількість переглядів: 200

Фото без опису

Фото без опису

Про це йшлося на зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, Голови комісії Сейму Республіки Польща з питань міжнародної співпраці Павла Коваля та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Ярослава Гузи.

Під час заходу сторони обговорили військову та гуманітарну ситуацію в області. 

«Ворог щодня продовжує обстрілювати населені пункти Харківщини, вбивати мирних жителів та знищувати цивільну інфраструктуру області. Найбільше страждають прикордонні населені пункти, але ударів також завдають і по місту Харкову. ЗСУ ціною неймовірних зусиль стримують ворога і не дають окупантам просунутися по нашій території», – розповів Євген Іванов.

Наразі перед обласною військовою адміністрацією стоїть низка важливих і складних завдань - допомога внутрішньо переміщеним людям, відновлення об'єктів цивільної та критичної інфраструктури, розмінування територій. Найголовніше завдання на сьогодні - всебічна допомога Захисникам і Захисницям України та будівництво фортифікаційних і оборонних споруд. Саме на ці напрямки спрямовується і буде спрямовуватися максимум зусиль та ресурсів, наголосив Євген Іванов. 

За словами Павла Коваля, Польща планує посилити свою участь у відбудові Харківщини та поглибити співпрацю з обласною військовою адміністрацією у проєктах, що вже реалізуються в регіоні.

«Для нас важливо дізнатися про найгостріші запити, які зараз постають перед Харківською областю, аби ми мали змогу більш повно надати підтримку регіону», – наголосив Голова комісії Сейму Республіки Польща з питань міжнародної співпраці.

Наприкінці зустрічі сторони домовилися підготувати спільний план першочергових дій в напрямку взаємної співпраці. Окрему увагу приділили питанню розмінування території Харківської області та перспективі залучення відповідних польських фахівців.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних