Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Харківщині впроваджують цифрову екосистему DREAM

Дата: 19.02.2024 14:18
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Державна електронна екосистема DREAM об'єднує різні проєкти відбудови. До системи можна вносити дані щодо фіксації збитків, а згодом – про вже готовий об’єкт.

Детальніше про це говорили під час заходу «Презентація екосистеми управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади», який відбувся у Харкові.

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний підкреслив, що за кількістю поданих заяв за програмою «єВідновлення» Харківська область займає 1 місце – 28 264.

«Те, що Харківщина входить до топ-5 областей за кількістю заяв – це показник, який демонструє, що область є однією з найбільш постраждалих внаслідок війни. Окрім того, Харківська область – одна з лідерів заповнення цього реєстру. Тобто завдяки роботі фахівців на місцях заявки швидко оброблюються та  люди мають змогу оперативно отримати відшкодування чи сертифікат, якщо житло було зруйноване повністю», – прокоментував Анатолій Комірний.

Як зазначив директор Департаменту цифрової трансформації регіону ХОВА Віталій Шапірко, Харківщина – один з пілотних регіонів, який бере участь у бета-тестуванні системи DREAM. 

«Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголошує на важливості розвитку системи DREAM, оскільки Харківщина потребує залучення максимальної кількості донорів і ресурсів для відновлення. Ця система допоможе нам швидко і прозоро здійснити процес відбудови, адже в регіоні багато будівель та споруд були знищені або пошкоджені під час повномасштабного вторгнення рф», – сказав Віталій Шапірко.

Керівник Проєктного офісу DREAM Віктор Нестуля розповів для представників громад області про прогрес впровадження та фінансові інструменти  DREAM. Так, активними учасниками бета-тестування DREAM на Харківщині стали 29 громад: Богодухівська, Валківська, Золочівська, Балаклійська, Ізюмська, Савинська, Наталинська, Сахновщинська, Старовірівська, Дворічанська, Кіндрашівська, Куп’янська, Шевченківська, Олексіївська, Первомайська, Дергачівська, Липецька, Люботинська, Малоданилівська, Південна, Пісочинська, Роганська, Солоницівська, Циркунівська, Новопокровська, Печенізька, Старосалтівська, Чкаловська, Чугуївська.

«DREAM – це інструмент створення довіри до України від міжнародних партнерів та платників податків. Звичайно, громада є основним гравцем в цій історії. Але цей проєкт має бути охарактеризований, зокрема, в контексті до регіональної та державних стратегій», – додав Віктор Нестуля.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних