Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Куп’янська окружна прокуратура повідомляє про організацію особистого прийому, розгляду звернень та запитів

Дата: 05.02.2024 13:23
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

В період дії воєнного стану, збройної агресії російської федерації окружною прокуратурою приділяється належна увага розгляду звернень громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії.

 

З метою забезпечення прав громадян відповідно до вимог законів України «Про звернення громадян», «Про доступ до публічної інформації»  звернутися до окружної прокуратури  можна:

 

-  поштою на адресу окружної прокуратури за адресою: Харківська область,  Куп’янський район, смт Шевченкове, вулиця Центральна, 9а;

-    на адресу електронної пошти: zvern-kupianska-okruzhna@khar.gp.gov.ua.

- на телефон  «гарячої лінії» Куп’янської окружної прокуратури за                                           тел. 096-314-08-82;

-  через скриньку, що розташована на 1 поверсі у будівлі Шевченківського відділу Куп'янської окружної прокуратури та Великобурлуцького відділу Куп’янської окружної прокуратури;

-   на особистому прийомі громадян;

-   із запитом на публічну інформацію.

В органах прокуратури Харківської області встановлений такий режим роботи:

- початок роботи з 9 години – упродовж робочого тижня;

- перерва на обід з 13 години до 13 години 45 хвилин – упродовж робочого тижня;

- кінець робочого дня в понеділок, вівторок, середу та четвер –  о 18 годині, у п’ятницю – о 16 годині 45 хвилин;

- вихідні дні – субота і неділя.

В Куп’янській окружній прокуратурі відновлено проведення особистого прийому заявників, запитувачів інформації, депутатів усіх рівнів.

Прийом громадян здійснюється з понеділка по четвер з 09 години до 17 години 30 хвилин (обідня перерва з 13 години до 13 години 45 хвилин), а в п’ятницю з  09 години до 16 години 15 хвилин (обідня перерва з 13 години до  13 години 45 хвилин).

 

Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.

Особи, які не є громадянами України і законно знаходяться на її території, мають таке ж право на подання звернення, як і громадяни України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами.

Згідно з вимогами ст.16 Закону України «Про звернення громадян» скарга на дії чи рішення органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації, об’єднання громадян, засобів масової інформації, посадової особи подається у порядку підлеглості вищому органу або посадовій особі, що не позбавляє громадянина права звернутися до суду відповідно до чинного законодавства, а в разі відсутності такого органу або незгоди громадянина з прийнятим за скаргою рішенням – безпосередньо до суду.

Звертаючись з письмовою заявою до органів прокуратури необхідно дотримуватись вимог ст. 5 Закону України «Про звернення громадян». Зокрема, у зверненні обов’язково повинно бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання заявника, суть порушеного питання, зауваження, пропозиції чи скарги, дата та підпис.

Звернення може бути усним чи письмовим, надісланим поштою або переданим громадянином до відповідного органу, установи особисто чи через уповноважену ним особу, якщо ці повноваження оформлені відповідно до чинного законодавства.

Письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення). 

В електронному зверненні має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв’язку з ним. Застосування кваліфікованого електронного підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. Такі звернення направляються у сканованому вигляді з підписом заявника.

Розгляд заяв та особистий прийом громадян з питань кримінального провадження здійснюється з урахуванням вимог Кримінального процесуального кодексу України.

Упродовж минулого 2023 року до Куп’янської окружної прокуратури надійшло 130 звернень. З них 42 – вирішено, 79 – направлено для вирішення до інших відомств, 3 – направлено до іншої прокуратури, 5 – внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних