Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Інфраструктура на Харківщині зруйнована серйозно, проте постійно тривають відновлювальні роботи – Олег Синєгубов

Дата: 12.01.2024 11:25
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Про відновлення електроенергії, тепло- та газопостачання розповів начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в інтерв’ю інтернет-виданню «LIGA.net».

«Наші енергогенеруючі підприємства працюють у штатному режимі. Усі котельні, які було заплановано підключити цього опалювального сезону, працюють – понад 500. Інфраструктура на Харківщині зруйнована досить серйозно. Наприклад, в Ізюмі у нас без опалення перебуває більше 30 багатоповерхових будинків, але вони і зруйновані частково. Проте навіть взимку проводимо відновлювальні роботи для того, щоб відремонтувати якомога більше житла. Це дасть можливість людям  подати заявку на єВідновлення, отримати компенсацію, робити ремонти», – сказав Олег Синєгубов. 

На сьогодні у 17 тисяч абонентів Харківщини відсутнє електропостачання, у 34 тисяч – газопостачання. 

«Щодня працюємо над відновленням, але за 5 км від кордону з рф, де постійні обстріли, це робити непросто. Нещодавно під ворожий вогонь потрапила наша бригада енергетиків. На щастя, всі живі. Однак фахівці все одно вимушені працювати в таких умовах, оскільки в населених пунктах проживають люди», – зазначив начальник ХОВА.

Також він підкреслив, що більшість абонентів без газу є саме з Вовчанського напрямку.

«Там неможливо відновити газопостачання, тому що вчасно не було проведено магістральний газопровід. Вовчанськ – це чи не єдиний в нашій державі населений пункт, який отримував газопостачання безпосередньо із території рф. Звичайно, із початком бойових дій газопровід було перекрито. І наразі люди там перебувають без газу, опалюють приміщення електрикою», – додав Олег Синєгубов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних