Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Роганській громаді відновлюють будинки після російських обстрілів

Дата: 20.12.2023 14:16
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

Коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії на території Роганської громади відновлюється два багатоквартирні будинки – у Докучаєвському та Рогані.

Як повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, обидва будинки постраждали навесні 2022 року. Вартість відновлення дев’ятиповерхівки в Докучаєвському становить 17,2 мільйона гривень, а двоповерхової будівлі в Рогані – 13,3 мільйона гривень.

«На початку 2023 року законсервували будинок у селищі Докучаєвське, а вже восени розпочали його повноцінне відновлення. Ці проєкти є перехідними, плануємо їх закінчити влітку наступного року», – сказав Олег Синєгубов. 

На будинку в Докучаєвському відновлюють перекриття, які були зруйновані внаслідок влучання. Уже на 60% утеплено фасад. Також тут повністю замінюють систему опалення, водопостачання та каналізацію.

«Цей будинок гарно триматиме тепло, адже ми використовуємо для утеплення 150-міліметрову мінеральну вату. Ще цього року плануємо ставити батареї у квартирах. До 46 фахівців щоденно виходять на об’єкт за будь-якої погоди, аби люди якнайшвидше могли повернутися в свої оселі», – розповів виконроб Сергій Денисенко.

До повномасштабного вторгнення рф у будинку в Докучаєвському проживало близько 100 осіб, а в будинку, який відновлюють у Рогані – 20. 

«У дев’ятиповерхівку було пряме влучання авіабомби, тоді загинула одна людина. Через постійні обстріли навіть не відразу вдалося розібрати завали та забрати тіло жінки», – прокоментував в.о. начальника відділу економічного розвитку, інвестицій, міжнародної співпраці, комунікації та туризму виконавчого комітету Роганської селищної ради Максим Безверхий.

Будинок у Рогані також зазнав значних руйнувань, через що один з під’їздів довелося відновлювати майже з нуля.

«Цей будинок росіяни обстрілювали з танків, внаслідок чого були прямі влучання. Знищили майже весь під’їзд, дах згорів на будівлі. На той час усі люди звідси виїхали і обійшлося без постраждалих. Зараз у будинку вставили нові вікна, перекрили частину даху. Залишається закінчити внутрішні роботи, зробити електропостачання, водопостачання, індивідуальне опалення», – додав майстер житлово-експлуатаційного управління  «Докучаєвське» Сергій Балабенко.

За інформаційними матеріалами офіційного веб-сайту ХЇарківської обласної військової адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних