Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проблема - безпритульні собаки

Дата: 02.12.2023 09:51
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

До місцевої влади Великобурлуцької громади почали надходити звернення від мешканців щодо агресивних бродячих собак з проханням знайти шляхи вирішення даної проблеми.

Питання  собак-безхатьків постало не сьогодні. Воно існувало і до повномасштабної російсько-української війни. Тоді до громади були запрошені спеціалісти, які відловили близько 50 тварин, провели стерилізацію і кліпсування.

Нині, під час війни, бродячих собак стало більше. Цьому сприяло і переміщення населення за межі громади, яке змушене було залишити свої домівки. Не всі забрали з собою домашніх улюбленців.  Люди, жаліючи тварин, що залишилися без господарів, годують їх і ті вільно почуваються, збираються в зграї,  стають небезпечними.  Відповідно до статті 89 КУпАП про жорстоке поводження з тваринами, в тому числі залишення тварин напризволяще, тягне за собою накладення штрафу від 3400 до 5100 грн. Стаття 299 Кримінального кодексу України наголошує, що жорстоке поводження з тваринами карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років. Місцева влада працює над вирішенням проблеми в рамках правового поля, - не порушуючи Закон.

Наразі селищна рада шукає волонтерів, які б могли безкоштовно відловити, стерилізувати і кліпсувати безпритульних собак. Раніше дана процедура, надана спеціалістами,  коштувала 1200-1300 грн за одну тварину. Ніні послуга фахівця (без урахування витрат на дорогу) сягає 3628 грн за одну тварину - кошти місцевого бюджету.

Створення притулку для собак-безхатьків на території громади буде дороговартісним. Для прикладу: вартість будівництва Центру утримання безпритульних тварин, який функціонує в Харкові, становила 15 млн грн. 

На території нашої області притулок для тварин є лише у Харкові, де перебувають виключно безпритульні тварини з міста.

Шановні мешканці громади! Не сприяйте збільшенню безпритульних тварин. Долучайтеся до вирішення проблеми. Будемо вдячні за конструктивні пропозиції.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних