Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Запрошуємо всіх охочих долучитися до написання радіодиктанту національної єдності

Дата: 17.10.2023 14:51
Кількість переглядів: 179

Фото без опису

Цьогоріч радіодиктант вперше відбудеться 27 жовтня у День української писемності та мови. Досі цей день відзначали 9 листопада. Але з 2023 року, згідно з указом президента, День української писемності та мови відзначатимуть саме цього дня.

Авторкою тексту для диктанту 2023 року стала українська поетеса, перекладачка, авторка прозових творів та лауреат Шевченківської премії — Катерина Калитко. Читати його буде актор, театральний режисер та виконавець ролі у популярному фільмі «Довбуш» -  Олексій Гнатковський.

Радіодиктант 27 жовтня об 11:00 год. звучатиме в ефірі «Українського радіо», радіо «Культура» та телеканалу «Суспільне Культура». Для всіх, хто не встигне на пряму трансляцію, записи будуть доступні на ютуб-каналі «Українського радіо» та на Facebook-сторінках Громадського мовника.

«Ми проводимо Радіодиктант національної єдності вже 23-й рік поспіль. Проводимо його не для перевірки знань, а для об'єднання всіх українців, усіх хто знає та поважає українську мову: як в Україні, так і за її межами, - розповів диктор і генеральний продюсер Українського Радіо Дмитро Хоркін. - Де б ви не були і чим би не займалися, якщо ви можете знайти час та безпечне місце – долучайтеся до найбільшої унікальної акції єднання на всіх континентах світу».

Минулого року текст радіодиктанту «Твій дім» написала письменниця та режисерка Ірина Цілик. Читала диктант народна артистка Ада Роговцева.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних