Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуцька державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Харківській області нагадує як зареєструвати ПРРО

Дата: 04.10.2023 16:44
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

ПРРО – це програмний реєстратор розрахункових операцій. Його можна використовувати у смартфоні, планшеті або ноутбуці. Головна відмінність полягає в тому, що під час фіскалізації чека реєєстратор зв'язується через інтернет із сервером державної податковоїслужби (ДПС) і чеки зберігаються на сервері безпосередньо ДПС. Зазвичай, при використанні ПРРО продавець відправляє покупцю чек або його ідентифікатор на електронну пошту або в месенджер.

ПРРО, вважається найкращим варіантом для ФОП 2-4 груп платників єдиного податку. Хоча використовувати ПРРО можуть будь-які суб'єкти господарювання, зокрема і юридичні особи. 

  • Порядок дій:

 

1. Перш ніж зареєструвати ПРРО  потрібно отримати сертифікат електронного підпису. Це можна зробити:

- у кваліфікованих постачальників електронних довірчих послуг (повний перелік за посиланням);

- в особистому кабінеті "Приват24" або у відділенні банку – для клієнтів ПриватБанку;

- у ДПС – безкоштовно.

2. Далі подати заяву за формою № 1-ПРРО на фіскальний сервер через електронний кабінет платника податків або за допомогою спеціалізованого ПЗ "Єдине вікно подання електронної звітності".

- Знайти запит Повiдомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язанi з оподаткуванням або через якi провадиться дiяльнiсть, форма № 20-ОПП

- Заповнити форму, під кожну колонку краще використовувати пам’ятку нижче форми –

- “Тип об’єкта оподаткування” – перейти за посиланням і завантажити .xls файл, в таблиці знайти тип об’єкта і виписати його число у форму.

- “Ідентифікатор об’єкта оподаткування” – це числове значення, яке складається з коду типу об’єкта оподаткування та внутрішнього ідентифікатора, прийнятого самим особою, складається з 5 знаків.

- “Код за КОАТУУ” – перейти за посиланням, і знайти код за адресою реєстрації.

3. Далі потрібно зареєструвати віртуальну касу для точки продажів.

- Перейти в кабінет платника податків

- Перейти у розділ “Введення звітності” та натиснути “Створити

- Знайти запит Заява про реєстрацiю программного реєстратора розрахункових операцiй (форма №1-ПРРО)

- Заповнити форму. Не варто заповнювати лише розділ "фіскальний номер", оскільки податкова його присвоїть автоматично після успішної перевірки і реєстрації ПРРО.

4. Аби зареєструвати касира, спочатку потрібно отримати сертифікат. Це можна зробити через портал "Дія" за посиланням. Успішне отримання сертифіката дозволить з файлу викачати ідентифікатор ключа суб'єкта. 

- Виділяємо сертифікат на Windows

- формат сертифіката має бути *.cer, *.crt

- Правою клавішею "мишки" переходимо до вибору команди "Відкрити" та підтверджуємо дію

- У відкритому файлі сертифіката переходимо у вкладку “Докладно” і знаходимо поле з назвою“Використання ключа“, значення якого відповідає “Цифровий підпис, Незаперечність“.

- Якщо значення поля не відповідає зазначеним даним, необхідно вибрати інший сертифікат.

- У разі відповідності у відкритому файлі сертифіката значення поля "Використання ключа" знаходимо та виділяємо рядок під назвою "Ідентифікатор ключа суб’єкта".

- Під час вибору поля "Ідентифікатор ключа суб’єкта" у нижчому вікні відображається набір літер та цифр.

- Його і слід зазначити у даних графи 3 "Ідентифікатор ключа суб’єкта" при заповненні запиту  “Повiдомлення про надання iнформацiї щодо квалiфiкованих/удосконалених сертифiкатiв вiдкритих ключiв, що застосовуються у ПРРО. Форма № 5-ПРРО“.

5. Далі реєструємо касира.

- Перейти в кабінеті платника податків

- Перейти у розділ “Введення звітності” та натиснути “Створити

- Знайти запит Повiдомлення про надання iнформацiї щодо квалiфiкованих/удосконалених сертифiкатiв вiдкритих ключiв, якi застосовуються в ПРРО. Форма № 5-ПРРО” та натиснути на нього

- Заповнити форму, у розділі "Ідентифікатор ключа суб’єкта" потрібно внести ідентифікатор, що було отримано у попередньому кроці.

 

Наступним кроком є підключення ПРРО. Це робиться вже за допомогою того софту, послугами якого ви користуєтеся. На сьогодні ринок пропонує десятки додатків, які допомагають підприємцям вести облік. Яким користуватися - обирає для себе кожен підприємець окремо, залежного від того, яким інтерфейсом йому зручніше користуватися.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних