Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про визначенння шкоди та втрат внаслідок збройної агресії рф

Дата: 11.09.2023 14:14
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

     Великобурлуцька селищна військова адміністрація інформує, що наказом Міністерства аграрної політики та продовольства  України від 28.06.2013 року № 1328 затверджено методику визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи-підприємці, внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

   Визначення шкоди та втрат сільськогосподарських тварин (зокрема бджолосімей), а також збитків, завданих сільськогосподарській техніці та обладнанню: - до оцінки втрат включаються   лише сільськогосподарські тварини, ідентифіковані та зареєстровані в установленому порядку, бджолосім’ї  включаються до обліку лише у разі наявності паспорта пасіки з  відповідною відміткою у додатку щодо загибелі бджіл в результаті військової агресії російської федерації; -  при визначенні втрат  сільськогосподарської техніки та обладнання крім видів та марки техніки і ідентифікаційних номерів, зазначити нормативний строк експлуатації техніки або обладнання згідно з технічною документацією, хронологічний вік техніки та обладнання з дати придбання до дати заподіяння шкоди та вартість на дату придбання.  

Розповсюджується виключно на фізичних осіб наступних категорій:

      1) особисті селянські господарства – ОСГ, на яких розповсюджується дія Закону України «Про особисте селянське господарство»,  тобто – це фізичні особи, яким у встановленому законом порядку передано у власність або оренду земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства. ОСГ обліковуються в органі місцевого самоврядування за місцем розташування земельної ділянки.

      2) фермерські господарства, які зареєстровані як фізичні особи – підприємці.

На інші категорії фізичних осіб, а також юридичних осіб дія вищезазначеної методики не розповсюджується!

  Щодо визначення втрат сільськогосподарських тварин та збитків, завданих сільськогосподарській техніці та обладнанню, внаслідок збройної агресії Російської Федерації, необхідно звернутися до відділу землеустрою Великобурлуцької селищної ради. Визначення та обрахунок втрат та збитків  буде здійснювати Департамент агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних