Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Краще зробити щеплення, ніж очікувати легкого перебігу COVID-19

Дата: 25.09.2023 14:18
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

Рішенням Уряду України з 1 липня  цього року завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID – 19.

Однак коронавірус залишається з нами, і його сезонна активність може загрожувати черговим осіннім спалахом. У групі ризику залишаються старші за 60 років люди та особи із супутніми захворюваннями, а також вагітні. Вакцинацію треба продовжувати, щоб поновити захист і мати сформований імунітет та не піддавати себе зайвим ризикам. Їх у нас зараз і без того немало.

«Гарячі» запитання по COVID-19

Як вакцинація взаємодіє з іншими ліками? Чи потрібно припинити прийом інших препаратів, щоб зробити щеплення проти COVID-19?

Ні, у більшості випадків прийом ліків не слід припиняти до щеплення. Є кілька ситуацій, у яких можна порадити або відкласти вакцинацію, або відкласти прийом певного препарату.

Деяким людям, які приймають препарати для розрідження крові (антикоагулянти), можна порадити відкласти вакцинацію, якщо існує високий ризик кровотечі після введення вакцини. Більшість людей, які приймають стабільну дозу препарату для розрідження крові, зможуть отримати вакцину без будь-яких змін у схемі прийому ліків.

Чи можна вакцинуватися проти COVID-19 тому, хто отримував лікування від COVID-19?

Якщо людина перехворіла на COVID-19,  їй усе одно слід пройти вакцинацію проти COVID-19. Противірусні препарати, зокрема нірматрелвір/ритонавір (паксловір) ремдесивір, молнупіравір, не впливають на відповідь на вакцини проти COVID-19, як і противірусні препарати від інших інфекцій. Це пов’язано з тим, що доступні зараз вакцини проти COVID-19 не є живими вакцинами.

Чи рекомендуються вакцини від COVID-19 для постконтактної профілактики захворювання?

Вакцини проти COVID-19 не рекомендуються для постконтактної профілактики. Слід зрозуміти, що вакцинація має на меті допомогти запобігти важкому перебігу COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних