Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рік тому ЗСУ звільнили Великобурлуцьку тергромаду

Дата: 11.09.2023 06:00
Кількість переглядів: 273

Фото без опису

Сьогодні, 11 вересня, минає рік, як славні воїни Збройних Сил України в ході Харківської контрнаступальної операції звільнили від російських окупантів Великий Бурлук та населені пункти Великобурлуцької територіальної громади.

199 днів окупації, що розпочалася з першого дня вторгнення ворога, 24 лютого 2022 року, стали важким випробуванням для жителів нашої громади. Фактично за відсутності мобільного зв’язку та інтернету, без доступу до українських ЗМІ рашисти насаджували на окупованих територіях свої пропагандистські наративи про те, що росія тут назавжди. Окупанти нахабно мародерили в будинках, в установах та організаціях, чинили психологічний тиск і фізичне насильство над проукраїнськи налаштованими мешканцями, кидали їх за грати та катували. Проводили принизливі перевірки громадян на блокпостах, вдиралися з обшуками до осель.

Попри все це Великобурлуцька громада понад пів року стійко трималася і чекала на своїх визволителів! Ми вірили, що прийде той час, коли в наших селах і селищах знову гордо замайорить жовто-блакитний прапор України, і ми зможемо на повні груди вдихнути повітря свободи!

Згадуючи події 11 вересня 2022 року, люди й досі не можуть стримати сліз – переповнюють емоції. Чимало краян думали, що деокупація відбудеться після звільнення Криму. Ніхто не очікував такого блискавичного військового дійства, яке поставили на сцені війни наші супер-герої.

Коли люди побачили українських військових, техніку, мічену білим хрестом, яка рухалася не в глиб країни, а до кордону країни-агресора, вони плакали і кричали, сміялися, обіймали один одного і втомлених, виснажених хлопців. Мешканці намагалися чимось віддячити визволителям за той неймовірний подарунок ціною в життя.  Несли все, що мали: молоко, мед, кавуни, варили вареники, борщ, пекли хліб. Якою ж солодкою була та свобода! «Рідні, ви вільні!» - зоріло з плакатів, розклеєних на стінах будівель.

Дорогі земляки! Щиро вітаємо вас з річницею визволення Великобурлуччини!

Низький уклін і велика вдячність нашим мужнім воїнам, вічна пам'ять Героям, які віддали життя, боронячи і визволяючи українські села і міста від російських окупантів!

Віримо в Збройні Сили України!

Продовжуємо разом наближати нашу ПЕРЕМОГУ!

 

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних