Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шановні споживачі електроенергії!

Дата: 14.08.2023 15:48
Кількість переглядів: 113

Фото без опису

Електрична енергія вірний помічник на виробництві та у побуті. Всі ми знаємо, що з електрикою потрібно поводитися обережно, бо вона може принести велику шкоду здоров’ю людині, якщо при користуванні нею не дотримуватись суворих заходів особистої обережності і не виконувати звичайних Правил безпеки. В межах рідного будинку, в затишній обстановці, в оточенні звичних речей ми часом легковажно про це забуваємо, проте наслідки неправильного або необережного поводження з електроприладами можуть бути дуже плачевними.

Як не дивно, але причини нещасних випадків з електрикою в побуті залишаються практично незмінними протягом десятиліть - це порушення правил експлуатації або використання несправних електроприладів, необережність та неуважність при поводженні з електрикою, спроби самостійного розбирання і ремонту електроприладів.

Найважливішою вимогою електробезпеки в особистому господарстві громадян є справний стан ізоляції побутових електромереж і електроприймачів. В домашньому господарстві застосовуються телевізори, пральні машини, електроінструмент, електроплити, праски тощо, які живляться від мережі 220 В і яку помилково вважають безпечною. Виявити електричний струм людина не може. Підступна особливість електричної енергії полягає в тому, що вона не видима, не має запаху та кольору. Електричний струм вражає раптово, коли людина потрапляє в коло проходження струму, тобто коли людина з однієї сторони доторкається неізольованого проводу, металевого корпусу електроприладу з несправною ізоляцією або металевого предмета, який знаходиться під напругою, а з іншого боку – землі, заземлених предметів, труб тощо. Здавалося б, про ці причини знають і пам'ятають усі, починаючи з дитячого віку…

Шановні споживачі електроенергії! Пам'ятайте самі та роз'яснюйте дітям - щоб уникнути електротравм необхідно знати основні правила електробезпеки і дотримуватись їх:

  • Не наближатись до обірваних проводів ближче 8 метрів;
  • Не залазити на опори повітряних ліній електропередач;
  • Не відчиняти двері та не проникати в трансформаторні підстанції;
  • Не кидати дріт або будь-які інші предмети на проводи повітряних ліній електропередач;
  • Не розташовувати ігрові майданчики, а також проводити ігри під повітряними лініями, не запускати повітряних зміїв поблизу повітряних ліній та не гратися біля електричних установок;
  • Не допускайте до монтажу нових чи ремонтуванню наявних електроустановок некваліфікованих осіб;
  • Не давати дітям бавитись із штепсельними розетками;
  • Не підвішувати речі на проводи, вимикачі та розетки;
  • Потрібно знати, що побутові електроприлади (чайники, праски, електроплитки тощо), а також переносні світильники (торшери, настільні лампи) напругою 220 В, призначені для користування в приміщеннях з непровідними для електроструму підлогами;
  • Для маленьких дітей обмежте можливість небажаного контакту з електрикою;
  • Не залишайте електроприлади включеними без нагляду;
  • Запросіть фахівців для перевірки стану електропроводки та електричних приладів у вашій квартирі. Зверніть увагу на обов'язкову наявність заземлення металевих корпусів електроприладів.

Виконання цих простих правил послужить гарантом безпеки для вас і ваших близьких.

Адміністрація В-Бурлуцького РЕМ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних