Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРИЙНЯТТЯ СПАДЩИНИ. ЯК ПОДАТИ ЗАЯВУ?

Дата: 18.07.2023 11:53
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

Заява про прийняття спадщини чи заява про відмову від неї, подається особисто спадкоємцем до нотаріальної контори у письмовій формі. Якщо спадкоємець особисто прибув до нотаріуса, нотаріальне засвідчення справжності його підпису на таких заявах не вимагається.  

Якщо заява, на якій справжність підпису спадкоємця не засвідчена, надійшла поштою, вона приймається нотаріусом, заводиться спадкова справа, а спадкоємцю повідомляється про заведення спадкової справи та необхідність надіслати заяву, оформлену належним чином (справжність підпису на таких заявах має бути нотаріально засвідченою), або особисто прибути до нотаріуса.

Не допускається приймати заяви про прийняття спадщини, про відмову від неї або заяви про їх відкликання, складені від імені спадкоємців їх представниками, що діють на підставі довіреностей.

Своєчасно надісланою вважається заява, справжність підпису особи на якій засвідчена (або не засвідчена) нотаріально, що направлена поштовим відправленням до закінчення шестимісячного строку для прийняття спадщини і яка надійшла нотаріусу після закінчення цього строку. Нотаріус приймає такі заяви, заводить спадкову справу та у випадку надходження заяви, справжність підпису на якій не засвідчено нотаріально, надсилає лист спадкоємцю, в якому пропонується надіслати заяву, оформлену належним чином, або особисто прибути до нотаріуса за місцем відкриття спадщини.

 Контактна інформація державних нотаріальних контор Харківської області та приватних нотаріусів Харківської області розміщена на веб сайті Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Суми) за посиланням: https://www.sumyjust.gov.ua/harkivs-ka-oblast-3/, https://www.sumyjust.gov.ua/harkivs-ka-oblast-4/.

У  разі  виникнення  необхідності  в отриманні консультацій, роз’яснень з правових питань  звертайтеся  до «Великобурлуцького бюро правової допомоги» Чугуївського  місцевого центру  з  надання  безоплатної  вторинної  правової  допомоги  (адреса:  вул. Центральна,  9,  смт Великий Бурлук).

Отримати  безоплатну  правову  допомогу  (зокрема, роз’яснення  з правових питань) можливо дистанційно: за уніфікованим лінком https://linktr.ee/legalaid.gov.ua, обравши відповідний онлайн ресурс; або зателефонувавши  за  Єдиним  номером  системи  надання  безоплатної правової  допомоги 0  800  213  103. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних