Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 червня 2023 р. в усьому світі вкотре відзначатиметься Всесвітній день донора крові.

Дата: 13.06.2023 14:06
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Офіційно оголошений Всесвітньою Асамблеєю охорони здоров'я щорічним заходом у 2005 році на честь дня народження Карла Ландштейнера (14.06.1868), австрійського лікаря, імунолога, який отримав у 1930 році Нобелівську премію за відкриття груп крові людини.

Перше успішне переливання крові було проведено у 1881 році англійським акушером-гінекологом Джеймсом Бланделлом. Це врятувало життя жінки, у якої виникла післяпологова кровотеча.

Донорство крові є важливою частиною системи охорони здоров’я кожної країни. Кожна здача крові – це дорогоцінний дар, який рятує життя, а неодноразове донорство – ключ до забезпечення достатніх запасів безпечної крові.

Повномасштабне вторгнення російської армії в Україну докорінно змінило все наше життя. Незважаючи на всі жахіття, ми демонструємо справжні дива єдності, хоробрості, незламності. Наші захисники дивують увесь світ своїм завзяттям та бойовою майстерністю. Війна - жахіття з безліччю жертв та поранених. Оперативний збір донорської крові - це життєво необхідна можливість тилу врятувати якомога більше постраждалих.

Щодня до лікарень прибувають нові поранені бійці та цивільні, яким ми можемо допомогти, здавши кров, котра рятує життя. Потреба в донорській крові лишатиметься стабільно високою аж до перемоги, і ми можемо зробити свій вклад у цю перемогу. Донорської крові потребують і цивільні, які постраждали від воєнних дій.

Завдяки небайдужим жителям Великобурлуцької територіальної громади, які згодилися здавати кров для поранених, а також для поповнення банку донорської крові, з початку 2023 року вже здано понад 30 літрів донорської крові.

Для цього більше ніж для 75 добровільних донорів крові було організовано три поїздки автобусом до Харківського обласного центру служби крові.

Адміністрація КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД» дякує всім мешканцям Великобурлуцької та Вільхуватської територіальних громад, наших землякам, які проживають на даний час у місті Харкові та у інших місцях України і здають кров самостійно, щоб усі потребуючі пацієнти могли отримувати своєчасне лікування.

Достатня кількість безпечної донорської крові та її компонентів – пріоритет діяльності МОЗ України. Щира повага та вдячність медичним працівникам, які здають кров та власним прикладом стимулюють більше людей до того, щоб вони також ставали донорами крові.

Активну участь в здачі крові беруть медичні працівники Центру ПМСД: Прокопенко Наталія Григорівна (головна медична сестра КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД»), Воловик Марина Валентинівна (завідувачка ФАП с. Підсереднє), Білолипецька Ольга Вікторівна (завідувачка ФП с. Канівцеве), Кухаренко Олена В’ячеславівна (завідувачка ФП с. Зелений Гай), Ушенко Олена Миколаївна (сестра медична загальної практики-сімейної медицини АЗПСМ с. Шипувате), Безхутра Ольга Іванівна (сестра медична загальної практики-сімейної медицини АЗПСМ с. Шипувате). Ще раз дякуємо за вашу самовідданість!

У 2023 р. кампанія з нагоди Всесвітнього дня донора крові проходить під девізом «Здавайте кров, здавайте плазму, діліться життям і робіть це часто».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних