Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЗМІНИ В ЗАКОНОДАВСТВІ ЩОДО АРЕШТУ РАХУНКІВ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 17.05.2023 10:13
Кількість переглядів: 227

Фото без опису

6 травня 2023 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану», відповідно до якого фізичні особи - боржники, на кошти яких накладено арешт виконавцями, можуть здійснювати видаткові операції з поточного рахунку на суму в розмірі не більше 2 мінімальних зарплат на місяць – наразі це 13 400 грн.

У разі якщо арешт накладено на кошти на декількох поточних рахунках фізичної особи-боржника в одному банку або на поточних рахунках у різних банках, а також у разі наявності декількох виконавчих проваджень, для здійснення видаткових операцій має бути визначений лише один поточний рахунок фізичної особи-боржника в одному банку.

Для визначення такого поточного рахунку у банку фізична особа-боржник має звернутись до органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, який наклав арешт на кошти фізичної особи-боржника, із заявою про визначення поточного рахунку у банку для здійснення видаткових операцій.

Відомості щодо виконавчого провадження можна отримати за допомогою сервісів Мін’юсту: 

АСВП (Автоматизована система виконавчого провадження) https://asvpweb.minjust.gov.ua/#/search-debtors,

Єдиний реєстр боржників https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors,   

а також за допомогою застосунку ДІЯ, розділ «послуги», «виконавчі провадження».

 У заяві має бути зазначено: номер поточного рахунку, який фізична особа-боржник просить визначити для здійснення видаткових операцій, найменування банку, в якому відкрито рахунок. Особа несе відповідальність за достовірність зазначеної у заяві інформації. Орієнтовний перелік документів, які необхідно додати до заяви: копія документа, що посвідчує особу, довідка з банківської установи про відкриття рахунку. Заява може бути надіслана в паперовій (особисто/засобами поштового зв’язку) та електронній формі.

 Виконавець протягом двох робочих днів з дня отримання відповідної заяви виносить постанову про визначення поточного рахунку фізичної особи-боржника у банку для здійснення видаткових операцій та невідкладно, не пізніше наступного робочого дня після винесення постанови: надсилає відповідну постанову банку  та перевіряє наявність інших виконавчих проваджень, відкритих стосовно фізичної особи-боржника, і у разі якщо стосовно останнього відкриті інші виконавчі провадження, одночасно  надсилає відповідну постанову до органів виконавчої служби (приватного виконавця), які здійснюють примусове виконання у таких виконавчих провадженнях.

Зупинення вчинення виконавчих дій або зупинення виконавчого провадження не є підставою для відмови у визначенні поточного рахунку для здійснення видаткових операцій.

 

Громадяни, яким потрібна правова допомога у розв’язанні питань, пов’язаних з різними життєвими ситуаціями, можуть її отримати від системи безоплатної правової допомоги.  Правові послуги можна отримати дистанційно або очно в бюро правової допомоги.

  Це такі правові послуги як: правова інформація, консультації і роз’яснення з правових питань, допомога у складанні заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних).

Звертаємо увагу: категорії осіб, визначені статтею 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» мають право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги (захист і здійснення представництва інтересів в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру). Серед визначених законодавством осіб є також малозабезпечені особи, якщо їх середньомісячний дохід не перевищує  двох прожиткових мінімумів для працездатних громадян (наразі - 5368 грн).     

Для отримання безоплатної  правової допомоги можна звертатися до Великобурлуцького бюро правової допомоги Чугуївського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: смт Великий Бурлук, вул. Центральна, 9, другий поверх, тел. 0983554361.

Також

●Усну консультацію можна отримати у контактному центрі системи безоплатної правової допомоги: БПД: 0 800 213 103 (дзвінки у межах України безкоштовні).

Номер для дзвінків з Telegram: https://t.me/+380677213103

● Якщо потрібно отримати правову допомогу письмово, напишіть у телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot

● Усі сервіси системи БПД: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних