Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Харкові Координаційний штаб з питань поводження з полоненими за три місяці обробив понад 1200 звернень

Дата: 27.04.2023 15:34
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

За час роботи фахівцям регіонального КШВПП вдалося повернути з ворожого полону 16 цивільних громадян та військовослужбовців.

Як розповів заступник начальника ХОВА Роман Семенуха, регіональний Центр поширює свою діяльність на Харківську, Полтавську, Луганську, Донецьку, Запорізьку і Дніпропетровську області та працює за принципом «єдиного вікна».

«Від дати створення Координаційного штабу до України з ворожого полону вдалося повернути понад 2200 українських громадян та військовослужбовців. З кінця грудня, коли за сприяння Олега Синєгубова та народних депутатів у Харкові було відкрито Східний регіональний КШВПП, до фахівців Центру надійшло понад 2000 звернень, за якими відкрили понад 1200 облікових справ. І найголовніше – за цей час із російського полону вдалося повернути 16 військовослужбовців та цивільних людей», – розповів Роман Семенуха.

За словами керівника Східного центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Сергія Чебишева, в установі працюють висококваліфіковані консультанти, військові та представники силових і правоохоронних відомств, які можуть напряму звертатися до баз даних різних організацій та оперативно встановлювати інформацію щодо розшукуваної особи. 

«Завдяки чіткій і злагодженій роботі Центру ми ефективно відповідаємо на 95% запитів від громадян. На жаль, ми не можемо гарантувати, що стовідсотково звільнимо людину з ворожого полону, але робимо все можливе для цього», – зазначив Сергій Чебишев. 

Працівники установи також займаються наданням юридичної допомоги родичам полонених та зниклих безвісти, аби кожна родина українського захисника і захисниці отримала повний обсяг пільг і виплат, передбачених державою. 

«Є три категорії родин, які до нас звертаються. Перша – безвісти зниклі; друга – полонені; третя, на жаль, стосується родин загиблих бійців. Окремо виділив би четверту категорію – це звільнені. Щодо всіх запитів щодня надаємо консультації та правову допомогу з реалізації прав як на реабілітацію, отримання пільг, так і грошового забезпечення», – розповів прикомандирований до Центру військовослужбовець ЗСУ, а донедавна адвокат Андрій Поліканов. 

Він зауважив, що родини, які звертаються до Центру, отримують усі необхідні консультації безкоштовно. Звернутися до Консультаційного центру Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими можна за телефоном 0 800 300 176 або на e-mail: koord.center.kharkiv@gmail.com.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних