Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Власники знищеного або пошкодженого майна звільняються від податку на нерухомість

Дата: 18.04.2023 08:49
Кількість переглядів: 99

 

Парламент ухвалив в цілому законопроєкт 7632 щодо звільнення від сплати податку на нерухоме майно, яке було знищене чи пошкоджене внаслідок агресії росії. Відповідний документ депутати підтримали 281 голосом, повідомляє сайт Верховної Ради України.

Прийнятий Закон передбачив можливість застосування Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, який затверджений наказом Мінреінтеграції № 309 (з подальшими змінами) з метою звільнення від оподаткування.

Податок за землю

Фізичні особи звільняються від сплати податків з 1 січня 2022 року до 31 грудня 2022 року у разі розташування земельних ділянок на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році). З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупацію.

Юридичні особи звільняються від оподаткування з 1 березня 2022 року до 1 січня 2023 року у разі розташування земельних ділянок на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році). З 2023 року пільга буде діяти до останнього числа місяця, в якому завершено активні бойові дії або окупацію.

Податок на нерухомість

Фізичні особи звільняються від сплати податків за 2021 і 2022 роки, якщо житлова нерухомість розташована на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році).

Для юридичних осіб звільнення від податків застосовуватиметься з 1 березня до 1 січня 2023 року у разі розташування майна на територіях активних бойових дій або окупованих територіях (незалежно від тривалості таких подій у 2022 році).

Єдиний податок четвертої групи

Платники 4 групи звільняються від сплати єдиного податку з 1 березня 2022 року за земельні ділянки, які розташовані на територіях активних бойових дій або окупованих територіях. Втім, дія цієї норми не поширюється на земельні площі, бойові дії на яких або тимчасова окупація яких завершилися до 1 травня 2022 року.

Крім того, не сплачується податок за земельні ділянки, що перебувають у консервації, та ділянки, які не придатні для використання у зв’язку з потенційною загрозою їх забруднення вибухонебезпечними предметами. Норма діє у випадку ухвалення сільськими, селищними, міськими радами, військовими адміністраціями та військово-цивільними адміністраціями рішень про встановлення податкових пільг.

 

За матеріалами офіційного сайту Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.