Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Харкові обговорили продовження впровадження адміністративної реформи та перспективи відбудови регіону

Дата: 14.04.2023 12:23
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

Про це йшлося під час відкритого діалогу за участі очільниці політичної партії «Слуга Народу», голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олени Шуляк, начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова та народних депутатів України.

Серед ключових питань – ефективне відновлення та відбудова всіх територій області, які постраждали від дій російського агресора.

«Нині ми всі чітко усвідомлюємо, які виклики стоять саме перед органами місцевого самоврядування. З нашого боку, з боку парламенту і уряду, ми завжди готові підставляти плече. І добре розуміємо, що надзвичайне навантаження - безпосередньо тут на місцях, в регіонах», – зазначила Олена Шуляк.

Зокрема, в межах засідання посадовці обговорили ефективність процесів відбудови регіону.

«Наприклад, Ізюмський напрямок - ми вже думаємо про відбудову. І, знаєте, коли зруйновано декілька вулиць, декілька житлових кварталів - це одна ситуація. А коли зруйновано майже все місто, то це зовсім інша ситуація. Ми маємо зараз розробити концепцію щодо відновлення, щодо черг, безпосередньо, це і житловий фонд, і критична інфраструктура», - зазначив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Народний депутат Олексій Красов зауважив, що наразі докладаються усі зусилля задля створення ефективного механізму відновлення лікарень, шкіл і будинків в громадах.

«Зараз посилюємо збір інформації щодо руйнувань, фіксуємо все. Не менш важлива комунікація з міжнародними партнерами, які зможуть допомогти у процесі відновлення», - пояснив народний депутат Олексій Красов.

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади Віталій Безгін додав, що попри складні умови на Харківщині ефективно функціонує місцеве самоврядування, військові адміністрації. А у сьогоднішніх умовах це вкрай важливо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних