Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Харківщині під час воєнного стану можна придбати рецептурні ліки за спрощеною процедурою

Дата: 04.04.2023 10:25
Кількість переглядів: 125

На цьому в ході брифінгу акцентував увагу директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов.

Він зауважив: із 1 квітня 2023 року препарати, які раніше відпускалися за паперовим рецептом, можуть відпускатися ще й за електронним рецептом. На період військового стану пацієнт сам може обирати, який вид рецепту для нього зручніший.

При цьому Максим Хаустов зазначив, що на території Харківської області, яка належить до зони бойових дій, сьогодні можна купити ліки і без рецепта, окрім антибіотиків, сильнодіючих речовин, деяких протисудомних і деяких кардіопрепаратів. Перелік таких територій затверджений Наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 № 309 і періодично оновлюється.

«У майбутньому ми повинні бути готовими до того, що для отримання майже 60% ліків буде потрібний рецепт. Я постійно наголошую, що придбати препарати, відпуск яких відбувається за рецептом, потрібно обов’язково після консультації з лікарем. Адже якщо хворий буде займатися самолікуванням, це може призвести до ускладнень. Тому, по факту, на Харківщині на даний час нічого не змінюватиметься, крім того, що у пацієнта є можливість виписувати не тільки паперовий, а й електронний рецепт», – підкреслив Максим Хаустов.

Паперовий чи електронний рецепт можна отримати у будь-якого лікаря, в будь-якій лікарні, прийшовши на прийом, або дистанційно. Для цього не обов’язково навіть мати декларацію, потрібно лише, щоб лікар зареєстрував пацієнта в електронній системі охорони здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.