Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Малозабезпечені сім’ї можуть оформити державну соціальну допомогу

Дата: 31.03.2023 12:47
Кількість переглядів: 479

Фото без опису

Відділ соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради інформує жителів Великобурлуцької громади про умови та порядок призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим родинам.

Особливо хочемо звернути увагу на можливості отримати таку допомогу для осіб, які досягли віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", але не набули права на пенсійну виплату у зв'язку з відсутністю страхового стажу.

Згідно з Постановою КМУ від 24.02.2003 № 250 (зі змінами) державна соціальна допомога призначається і виплачується сім'ям, які постійно проживають на території України та з поважних або незалежних від них причин мають середньомісячний сукупний дохід менший від прожиткового мінімуму для сім'ї.

Допомога малозабезпеченим сім'ям в Україні призначається строком на 6 місяців, який може бути продовжений за заявою представника родини, за умови дотримання певних вимог, зокрема, підтвердження низького доходу. При цьому строк виплати раніше призначеної допомоги продовжується на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення/скасування без звернення до уповноваженого органу. Необхідні для призначення допомоги документи при цьому треба буде подати протягом 1 місяця після припинення/скасування воєнного стану.

Якщо на дату звернення за призначенням державної соціальної допомоги у складі малозабезпеченої сім'ї є особа, яка втратила працездатність, в тому числі особа, яка досягла віку, визначеного частиною першою статті 26 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", але не набула права на пенсійну виплату у зв'язку з відсутністю страхового стажу, передбаченого зазначеною статтею, державна соціальна допомога призначається незалежно від сплати/несплати нею (за неї) єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування сумарно протягом трьох місяців періоду, за який враховуються доходи.

 

Які документи потрібні для оформлення допомоги та куди їх подавати

Із документів необхідно підготувати: документ, що посвідчує особу, довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків, довідка про  зареєстрованих в житловому приміщенні, довідку про доходи або пояснення про їх походження (щодо доходів, інформація про які відсутня та не може бути отримана за запитом); рішення про відмову в призначенні пенсії, довідку про взяття на облік ВПО (для переселенців) та інші за потреби.

Для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям необхідно звернутися за місцем зареєстрованого або фактичного проживання до будь-якої з цих установ:

  • центру надання адміністративних послуг;
  • відділу соціального захисту населення;
  • старостинських округів Великобурлуцької селищної ради. 

 

Заявник має право обрати зручний для себе спосіб виплати допомоги: переказом на банківський рахунок або із доставкою Укрпоштою.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних