Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Шотландські волонтери проводять у Великобурлуцькій громаді акцію -безкоштовно роздають піцу

Дата: 29.03.2023 14:07
Кількість переглядів: 1670

Фото без опису

29 березня до Великобурлуцької громади завітали волонтери з Шотландії — вони привезли з собою два фудкорти для приготування піци. Нею вони пригощають всіх жителів Великого Бурлука, внутрішньо переміщених осіб.

Представники благодійної організації Siobhans trust відвідують українські міста та допомагають їх мешканцям. Піцу випікають у фудкортах дуже швидко - волонтери використовують заздалегідь приготовані та заморожені полуфабрикати.

Ідея пригощання українців безкоштовною гарячою піцою прийшла до волонтерів ще у лютому 2022 року. Як тільки почалася повномасштабна війна, вони поїхали на кордон України з Польщею та готували суп, чай, піцу для тих, хто евакуюється за кордон.

Наприкінці весни волонтери продовжили акцію вже в українських містах. Спочатку виїздили до Львова, Івано-Франківська, а далі були населені пункти на півночі, півдні, у центрі та на сході України. Відвідали вони і Херсон у перші дні після його деокупації.

 «У нас є маленькі і великі локації. Найбільша локація була у Запоріжжі, коли прийшло за день більше 4 тис. людей. У Івано-Франківській області, де  робили 4 локації за один день, закінчили десь об 11 годині ночі. У березні буде вже рік, як ми працюємо в Україні. І за цей час наша команда приготувала більше, ніж пів мільйона піц. - розповіла волонтерка, наша співвітчизниця Ольга, яка доєдналася до шотландських волонтерів. - Загалом за один виїзд роздаємо від 2 тисяч піц».

Смакували запашною піцою сьогодні у Великому Бурлуку і дорослі, і діти. Також волонтери пригощали великобурлучан кавою, чаєм, соками і солодощами.

Дякуємо всім благодійним організаціям, фондам, волонтерам, які надають підтримку Україні у цей важкий час!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних