Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В закладах освіти Великобурлуцької громади сьогодні навчається 820 школярів

Дата: 21.03.2023 15:44
Кількість переглядів: 272

Фото без опису

Початок війни на деякий час призупинив навчання в закладах освіти Великобурлуччини. Але через декілька тижнів після деокупації нашої громади школи знову відновили свою роботу. На початку нового навчального року довелося вирішувати низку питань, які поставило життя, зокрема організація навчання учнів, які виїхали за кордон, забезпечення педагогічними кадрами закладів освіти. На жаль, не всі діти повернулися до навчання в свої заклади. Є учні, у яких немає постійного інтернету, комп’ютера чи смартфона.  Єдиного виходу із ситуації для всіх випадків немає, але спільними зусиллями сподіваємося вирішити всі питання.

 «Дуже прикро, що через війну немає змоги організувати освітній процес у школах у звичному для всіх форматі. Безпека дітей – беззаперечний пріоритет, тож вчитися очно при сьогоднішній ситуації неможливо, – зазначає начальник управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради Олена Ситнікова. - Майже за три роки дистанційки наші педагоги навчилися працювати з різними освітніми платформами, в різних реаліях сьогодення. Через відключення світла та повітряні тривоги доводиться вносити корективи в навчальний процес. Використання вчителями презентацій та відеороликів стало буденністю».

На жаль, з 11 закладів освіти у Великобурлуцькій громаді після її деокупації розпочали освітній процес у 2022-2023 навчальному році лише 6. Забезпечити роботу в дошкільних закладах наразі немає змоги.

На сьогодні в закладах освіти громади здобувають освіту 820 учнів, багато з них вимушені були покинути свою домівку, зокрема 85 дітей   проживають за кордоном, 74 дитини мають статус внутрішньо переміщених осіб. У нашій громаді є діти з особливими освітніми потребами. У кожному класі, де навчаються такі діти, є асистент учителя, який разом з вчителем допомагає дитині засвоювати навчальний матеріал.

«Попри війну в країні наші школярі продовжують здобувати освіту. Не можна сказати, що важливіше зараз в освітньому процесі - знання чи  патріотизм? Сьогодні - це єдине ціле. Наші учні завжди беруть участь у творчих конкурсах, долучаються до заходів на підтримку воїнів, які боронять нашу Україну! - говорить Олена Ситнікова. - Повітряні тривоги, бомбардування, відключення світла, дистанційка – це реалії, у яких живуть та навчаються просто зараз наші діти. Вони не мають можливості ходити до школи, бачити однокласників і вчителів. Та тим не менш, школярі все одно прагнуть вчитися та отримувати нові знання, хоча, інколи вони не все роблять вчасно, а інколи ставлять забагато запитань. Віримо в перемогу, сподіваємось, що одного дня всі перелічені вище складнощі стануть лише спогадом».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних