Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Майже 300 жителів Харківської області долучилися до «Армії відновлення»

Дата: 01.03.2023 11:38
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

На Харківщині в межах урядової ініціативи «Армія відновлення» тимчасово безробітні громадяни допомагають ремонтувати об'єкти життєзабезпечення, розбирати завали, облаштовувати Пункти Незламності.

Також «Армія відновлення» задіяна в роботі на пунктах видачі гуманітарної допомоги, заготівлі дров для опалення, підтримці населення вразливих категорій: осіб з інвалідністю, дітей, громадян похилого віку, хворих.

Як повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, за погодженням Олега Синєгубова загалом такі суспільно корисні роботи організовано у 21 громаді Харківщини. 

«На сьогодні в Харківській області до «Армії відновлення» вже приєдналися 294 людини і кількість добровольців дедалі зростає. Найбільше громад, які організували в себе такі роботи, в Богодухівському та Красноградському районах. Однак і деокуповані населені пункти працюють над відновленням, зокрема ініціативу підхопили Балаклійська, Борівська, Шевченківська, Великобурлуцька громади», - повідомила Віта Ковальська. 

Нагадаємо, суспільно корисні роботи організовуються під час воєнного стану за рішеннями військового командування або військових адміністрацій. Участь у них оплачується на рівні не нижче мінімального, тобто 6700 гривень на місяць. 

«Армія відновлення» допомагає в подоланні наслідків воєнної агресії, відновленні територій після обстрілів, надає допомогу постраждалим людям, тощо. Конкретні види робіт визначаються рішеннями військових адміністрацій спільно з органами місцевого самоврядування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних