Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги керівників сільськогосподарських підприємств!

Дата: 20.01.2023 09:54
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Харківська область з перших днів військової агресії російської федерації перебуває в епіцентрі бойових дій, внаслідок чого постраждало чимало сільськогосподарських товаровиробників та зазнали величезних втрат (знищення/пошкодження рухомого та нерухомого майна, посівів та насаджень, відсутність доступу до полів, тощо) через що склалася непроста фінансово – економічна ситуація в аграріїв області.

Відповідно до абзацу другого підпункту 298.8.4. пункту 298.8 статті 298 Податкового кодексу України, сільськогосподарський товаровиробник – юридична особа, який перебуває на спрощеній системі оподаткування та ставці єдиного податку, встановленої для четвертої групи, у якого частка власного сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік (2022 рік) становить менше ніж 75 відсотків у 2023 році, може залишитися платником єдиного податку за умови рішення обласної ради за місцезнаходженням такого товаровиробника про наявність обставин непереборної сили в їх регіоні і перебування його у переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок таких обставин.

З метою підготовки пакету документів у період дії введеного воєнного стану, на сайті Торгово-промислова палата України (далі – ТПП України) розміщено 28.02.2022 загальний офіційний лист ТПП України щодо засвідчення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили). Із зазначеним листом можна ознайомитися за посиланням.

http://ucci.org.ua/uploads/files/621cba543cda9382669631.pdf

У зв’язку із вище зазначеним просимо сільськогосподарські підприємства Великобурлуцької громади звернутися в найкоротший термін з листом до відділу агропромислового розвитку Куп’янської РВА на електронну адресу: kuprva_agro@outlook.com щодо включення підприємства до переліку суб’єктів господарювання, що постраждали внаслідок обставин непереборної сили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних