Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги споживачів електроенергії

Дата: 16.02.2022 15:11
Кількість переглядів: 425

 Фото без опису

Не порушуйте закон України! Не піддавайте своє здоров’я, життя та благополуччя небезпеці. Подумайте про оточуючих. Якщо якось холодного зимового вечора станеться масове відключення енергопостачання Ваших осель, комунальних підприємств і Ви залишитесь без світла, опалення, водопостачання та ін., згадайте наш заклик до Вас і поміркуйте що цього могло б не статися якби не наша байдужість! Забезпечити надійну охорону ліній електропередач та підстанцій немає можливості, бо все енергетичне господарство в нашому районі - це сотні кілометрів високовольтних повітряних ліній напругою 10кВ, сотні кілометрів ліній 0,4 кВ, що часто проходять по полях на великі відстані, і часто розташовані в важкодоступних місцях, що ускладнює їх охорону. Розкрадачі, що йдуть на злочин заради легкої наживи, не розуміють всієї небезпеки, на яку вони наражаються - це загроза їх здоров’ю і життю, загроза серйозними наслідками протиправних дій - аварійні відключення житлових будинків, відключення системи забезпечення життєдіяльності населення. Також актуальним є питання недопущення пошкодження енергообладнання при порушенні вимог правил охорони електричних мереж. Сюди слід віднести як ненавмисне пошкодження ліній електропередач при роботах в їх охоронних зонах (обрізання або видалення дерев, робота техніки тощо) так, нажаль, і навмисні протиправні дії (пошкодження елементів ПЛ, наприклад, мисливцями). За необхідності виконання робіт з обрізання гілок або дерев, а також для проведення робіт в охоронних зонах повітряних ліній електропередач та підстанцій, звертайтеся до РЕМ для організації безпечного проведення таких робіт. Також звертаємося до керівників організацій, установ та приватних підприємців а також власників 3и фазних електроустановок з нагадуванням про необхідність проведення періодичних профілактичних вимірів та випробувань в електроустановках, бо від цього в тому числі залежить надійна робота обладнання та безпека людей. В-Бурлуцький РЕМ має атестовану лабораторію, яка допоможе виявити «вузькі» місця в мережах споживачів та попередить розвиток пошкоджень. Телефон для довідок 5-36-84.

Для створення нормальних умов експлуатації електричних мереж, забезпечення їх збереження та запобігання нещасним випадкам від впливу електричного струму утворюються охоронні зони ліній електропередачі, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів  і пристроїв (для повітряних ліній напругою до 1 кВ-2 м, 10 кВ – 10 м, для ТП-10/0,4 кВ – 3 м).

В ОХОРОННІЙ ЗОНІ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ :

- саджати дерева та інші багаторічні насадження;

- будувати житлові, громадські дачні будинки, а також огорожі навколо них, які заважають нормальному проїзду техніки під час експлуатації  повітряної лінії;

- залишати під проводами і в охоронних зонах автомашини, трактори, комбайни, та інші сільськогосподарські механізми;

- виконувати земельні роботи в межах охоронних зон без узгодження з АТ «Харківобленерго»;

- перебувати стороннім особам на території і в приміщенні трансформаторних підстанцій, відчиняти двері і люки цих споруд, переключати електричні апарати  та підмикати до ел. мереж;

- підніматися на опори та електрообладнання трансформаторних підстанцій, демонтувати їх елементи;

- накидати на струмопровідні частини сторонні предмети;

- рибалити в охоронних зонах повітряних ліній та підстанцій;

- спалювати стерню, сухостій трави та очерету, побутові відходи поблизу повітряної лінії та підстанцій;

Просимо Вашої допомоги в питаннях забезпечення збереження об’єктів енергетики. Якщо Ви стали свідком розкрадань, елементів опор ПЛ, інших елементів енергетичного майна, або їх пошкодження, не залишайтеся байдужими, повідомте про це по одному з вказаних телефонів: поліція – 102, групи швидкого   реагування АТ  “Харківобленерго” – 050-0540-413; 067-2340-413; 063-0540-413. Це допоможе нам забезпечити безперебійне електропостачання Ваших будинків і робочих місць.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних