Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Великобурлуччина відзначає 79-у річницю звільнення від нацистських загарбників

Дата: 03.02.2022 15:14
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

Мітинг та покладання квітів, присвячені 79-й річниці визволення Великобурлуччини від нацистських загарбників, відбулися сьогодні, 3 лютого, на Меморіальному комплексі Слави.

Фото без опису

Слова подяки воїнам, які принесли мир на Великобурлуцьку землю у 1943 році, а також героям, які сьогодні віддано захищають Україну, прозвучали у виступі-зверненні заступника селищного голови Андрія Чернявського.

«Історія визволення Великобурлуччини – це джерело невичерпного патріотизму і приклад самопожертви, служіння державі. За мужність і героїзм, проявлені під час визволення населених пунктів нашого району, п’ятьом воїнам було присвоєно звання Герой Радянського Союзу. Вражають історичні факти про те, скільки загинуло людей, скільки полягло наших мужніх захисників. Тільки в ході бою за взяття Червоної школи у Великому Бурлуку загинули більше 200 воїнів. Сьогодні кожен з нас на своєму місці повинні зробити все, аби не допустити, щоб жахіття війни повторилися в новітній історії України», - зазначила директорка Великобурлуцького краєзнавчого музею Алла Пасинок.

Учасники мітингу вшанували пам’ять загиблих героїв хвилиною мовчання, а також поклали вінок та квіти до підніжжя пам’ятника Батьківщині-Матері.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних