Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи друг чи ворог. Небезпека та безпорадність навколо нас

Дата: 28.01.2022 15:17
Кількість переглядів: 999

Фото без опису

Кажуть, собака «найкращий друг людини».

Але суттєвим та нагальним питанням до вирішення є безпритульні собаки. Ця проблема переважно виникає також із-за громадян, які в певний момент часу свою собачку відпускають на волю і вона поповнює зграї безпритульних собак.

Бездомні собаки, які так часто викликають в нас жалість і симпатію, можуть становити суттєву небезпеку і загрозу для навколишнього середовища. Існують серйозні проблеми, пов'язані з життям бездомних тварин. І, в першу чергу, це сама наявність тварин, які не мають господарів і місця проживання. Для вирішення цієї проблеми необхідно регулярно проводити вилов тварин, які можуть бути рознощиками різних інфекцій і вірусів, захворювань, небезпечних не тільки для їх власного здоров'я, а й для здоров'я людей. Тому вилов бездомних тварин можна сміливо назвати кампанією з порятунку і захисту як людей, так і самих тварин.

Вилов безпритульних собак потрібен для нормальної життєдіяльності суспільства і збереження здоров'я людей для того щоб убезпечити нас від негативного впливу і ризику. І в першу чергу, в даній зоні ризику знаходяться діти і люди похилого віку.

Наявність бродячих тварин істотно впливає на естетичний і культурний стан населених пунктів. Брудні і зарослі собаки, з лякаючим гавкотом і хижим поведінкою створюють несприятливе атмосферу в населених пунктах.

Одна з головних причин відлову бездомних собак - це висока ймовірність наявності у них такої хвороби, як сказ. Укус скаженої тварини представляє смертельну небезпеку для людини. Саме тому так важливо проводити відлов безпритульних тварин і вакцинацію здорових особин.

В минулому році Великобурлуцька селищна рада намагалась вирішити дане питання шляхом укладення договору з спеціалізованим підприємством, яке займається відловом безпритульних тварин – Комунальне підприємство «Центр поводження з тваринами» (код ЕДРПОУ 03354431). З підприємством були укладені попередні домовленості та навіть були виділені кошти на сесії селищної ради для зазначених цілей. Але, на час виділення коштів, зазначене підприємство відмовило в укладенні договору з причини заборони їм здійснювати послуги за межами міста Харків. Таким чином проблема залишилась без вирішення. Альтернативних підприємств з відлову безпритульних тварин на цей час не знайдено. Але робота триває.

Відлов бродячих тварин - це також захід, спрямований на захист самих вихованців. Ще зовсім недавно не існувало ні притулків, ні інших подібних закладів, ніхто не займався виловом бродячих тварин. Напівголодні, напівдикі тварини бродили по вулицях у пошуках їжі, стаючи джерелом різних захворювань і загрозою для життя. Але суспільство не приймало жодних більш або менш гуманних заходів - їх просто відстрілювали.

Тож Великобурлуцька селищна рада закликає всіх мешканців територіальної громади бути гуманними та відповідальними і забрати своїх чотирьохлапих друзів з вулиць та не допускати випуску собак для прогулянок без нагляду їх власників.

А селищна рада буде продовжувати працювати в напрямку вирішення даного питання.

«Собаки не винні, що вони собаки. А люди не винні, що собаки потребують їжу». Разом шукаємо шляхи вирішення вкрай актуальної проблеми.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних