Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

1 березня 2022 року завершується період одноразового декларування іноземних активів за пільговою ставкою

Дата: 19.01.2022 09:05
Кількість переглядів: 224

Фото без опису

Великобурлуцька ДПІ Головного управління ДПС у Харківській області нагадує, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб .

 1 березня 2022 року завершується період одноразового (спеціального) декларування іноземних активів за пільговою ставкою 7 %. У подальшому, до завершення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування, іноземні активи можливо задекларувати за ставкою 9 %.

   Податкова служба не перевірятиме джерело походження активів, які громадянин зазначив у своїй одноразовій декларації.«Платник самостійно визначає суму активів, з яких не було сплачено податки, та суму одноразового збору до сплати. Податкова приймає визначену вартість і не вимагатиме від платника підтверджуючих документів, якщо це – українські активи. Якщо мова йде про закордонні активи, то платник зобов’язаний надати відповідні документи.При цьому під час камеральних перевірок перевіряються лише логічні та арифметичні помилки в деклараціях. ДПС має право звернутись до декларанта з запитом для підтвердження права власності на задекларовані активи, або у разі встановлення розбіжностей з наявною інформацією в базах даних. У разі ненадання платником відповіді на запит, буде проводитися документальна позапланова перевірка. Щодо  декларування рухомого та нерухомого майна, то платник самостійно визначає вартість свого майна, яке буде об’єктом одноразового декларування, та суму, з якої не було сплачено податки. Саме з цієї неоподаткованої вартості і буде вираховуватися сума одноразового збору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних