Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стань донором – врятуй життя!

Дата: 08.12.2021 10:34
Кількість переглядів: 546

До Великобурлуцької селищної ради надійшло звернення від  Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Обласний центр служби крові» щодо сприяння популяризації донорського руху та безоплатного донорства серед жителів Великобурлуцької громади з метою забезпечення потреб населення Харківської області донорською кров’ю та її компонентами.

КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР СЛУЖБИ КРОВІ» (далі – КНП ХОР «ОЦСК») — єдина установа в Харківській області, яка займається питаннями організації, заготівлі, тестування донорської крові та її компонентів з метою забезпечення в достатній кількості, на безоплатній основі компонентами донорської крові закладів охорони здоров’я м. Харкова та Харківської області.

Згідно аналізу роботи Центру за останні 10 років потреба у донорській крові та її компонентах складає до 35,0 тисяч донацій крові на рік. Через загальнонаціональний карантин, викликаний Covid-19, кількість донорів значно зменшилася, через що склалася вкрай негативна ситуація із запасами донорської крові. Через цей дефіцит у зоні ризику опинилися всі жителі Харківської області, які вимагають або можуть вимагати термінового хірургічного втручання.

Серед таких постійних споживачів якісних та безпечних компонентів донорської крові є пологові будинки, онкодиспансери, дитячі лікарні, хірургічні та реанімаційні відділення, військові шпиталі, шпиталі зони ООС та інші заклади охорони здоров’я.

При здачі крові донор безкоштовно проходить комплексний медичний огляд — співбесіда та огляд донора лікарем підчас якого з’ясовуються вади або захворювання донора, його можливі контакти з інфекційними хворими, проводиться комплекс лабораторних досліджень (клінічний та біохімічний аналіз крові, визначається група та резус крові, проводиться обстеження на наявність ВІЛ/СНІД, вірусних гепатитів В, С та сифілісу).

Усі донори отримають безкоштовні результати обстеження. Крім того, у разі екстренної потреби у компонентах донорської крові, КНП ХОР «ОЦСК» бере на себе зобов’язання щодо забезпечення жителів Великобурлуцької громади донорською кров’ю та (або) її компонентами на безоплатній основі.

Також запрошують на «День відкритих дверей до Дня святого Миколая в КНП ХОР «ОЦСК», який відбудеться 18 грудня 2021 року з 08:00 до 13:00. Для усіх донорів буде тривати святкове шоу за участю артистів на ходулях, мімів, аніматорів для діточок, подарунків та ілюзіоніста.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.