Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Великобурлуцькій громаді діти з інвалідністю отримають подарунки

Дата: 03.12.2021 13:25
Кількість переглядів: 402

Фото без опису

Щороку 3 грудня в Україні відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Цей день покликаний привернути увагу суспільства до проблем людей з особливими потребами, до захисту їхніх прав, гідності та благополуччя.

На території Великобурлуцької громади проживає 1440 людей з інвалідністю та 33 дітей з обмеженими фізичними можливостями і всі вони потребують до себе підвищеної уваги. Відділом соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради надаються послуги з забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, серед яких: крісла колісні, протезно-ортопедичні вироби, протези молочної залози, палиці, милиці, сидіння для ванни, східці для ванни, ортези, корсети та інші засоби. Також люди з інвалідністю забезпечуються відповідно медичних висновків в порядку черговості санаторно-курортними путівками. Крім того, люди з інвалідністю щомісячно отримують державну соціальну допомогу або пенсію по інвалідності.

І хоча Міжнародний день осіб з інвалідністю не можна називати святковим, але він все рівно підкреслює необхідність дарувати людям з інвалідністю радість та увагу. У 2021 році до цієї дати Великобурлуцька селищна рада підготувала для 33 дітей з інвалідністю в подарунок продуктові набори (солодощі та фрукти), які вручають самим діткам або їх батькам. Кошти на придбання цих наборів виділені з місцевого бюджету згідно Програми проведення урочистих та святкових заходів на території Великобурлуцької селищної ради на 2021-2022 роки.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних