Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Великобурлуцькій громаді працюють над впровадженням нових інвестиційних проектів

Дата: 02.12.2021 10:25
Кількість переглядів: 426

Фото без опису

Питання залучення та реалізації у Великобурлуцькій територіальній громаді у 2021 році інвестиційних проектів розглянули на робочій нараді, що відбулася 30 листопада під головуванням селищного голови Віктора Терещенка.

 Як повідомила на нараді головний спеціаліст з інвестиційної діяльності селищної ради Світлана Малихіна, у поточному році було реалізовано два інвестиційних проекти. 

Один із цих них стосувався придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам.

У травні 2021 року Великобурлуцька селищна рада подала заявку до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, щодо отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України, придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеним особам. Загальний обсяг фінансування цього проекту склав 87 тис. грн, з яких кошти державного бюджету - 60,9 тис. грн, з селищного бюджету було виділено 26,1 тис. грн.

Великобурлуцькою селищною радою було проведено відповідну організаційну роботу щодо підбору житла з родиною, яка перебуває на обліку та потребує житло. В результаті було обрано будинок в селі Плоске по вулиці Українська. 26 листопада 2021 року цей житловий будинок було придбано у комунальну власність для надання в тимчасове користування внутрішньо переміщеній сім’ї.

Ще один мініпроект Великобурлуцької селищної ради «Здорова громада» був реалізований у 2021 році в рамках участі в обласному конкурсі мініпроектів «Ефективна медицина в громаді». Його метою було придбання сучасної медичної апаратури для покращення матеріально-технічної бази КНП «Великобурлуцький Центр ПМСД». Загальна вартість проекту склала 482 865,60 грн, з них: кошти обласного бюджету – 329000,00 (70%), кошти місцевого бюджету – 153865,60 (30%).

           Також у 2021 році Великобурлуцька селищна рада подавала заявку для участі у Всеукраїнському проекті «Наша громада». Проект «Від шкідливого до корисного пластику один крок!» мав на меті встановлення на базі Великобурлуцького КВКП «Водоканал» лінії з виробництва піщано-полімерної плитки з пластикових відходів. Так як серед проектів 250 громад з різних куточків України обирали для реалізації лише 5, наша громада, на жаль, не була обрана.

Також у 2021 році селищна рада подавала заявку на участь у програмі «Дім Європи», що фінансується Європейським Союзом. Ідеєю розробленого проекту було зміцнення матеріально-технічної бази закладів культури Великобурлуцької громади, придбання музичної апаратури. Та, на жаль, проект нашої громади не був відібраний конкурсною комісією для подальшої реалізації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних