Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В селищній раді проведено щотижневу нараду

Дата: 01.12.2021 16:23
Кількість переглядів: 494

Фото без опису

Робочу нараду з керівництвом та працівниками структурних підрозділів Великобурлуцької селищної ради, керівниками комунальних установ і підприємств 30 листопада провів селищний голова Віктор Терещенко.

Під час заходу про роботу відділу соціального захисту населення селищної ради у поточному році звітувала начальник цього структурного підрозділу Світлана Ромаза.

За її інформацією, протягом 11 місяців 2021 року відділом проводилась робота щодо прийому документів на призначення державних соціальних допомог, компенсацій, грошових виплат, пільг, субсидії та інших соціальних виплат, встановлених законодавством. Станом на 01 грудня 2021 року спеціалістами відділу прийнято 1833 заяв, з них: 729 - державних допомог, 977 - субсидій, 127 - пільг та надано близько 1155 консультацій. Після впровадження програмного комплексу «Інтегрованої інформаційної системи «Соціальна громада» з 1 березня 2021 року заяви з необхідними документами приймаються виключно з формуванням електронної справи.

Було вирішено питання по влаштуванню одиноких людей похилого віку, які мешкають у Великобурлуцькій громаді, до геріатричних пансіонатів. До відділу в поточному році звернулися 3 таких особи з проханням влаштувати їх в ці заклади. Були сформовані особові справи з повним пакетом документів та отримано 3 путівки.

Відділ  соціального захисту населення приймає заяви для забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю з подальшою передачею пакету документів до відділення Фонду соціального захисту інвалідів та здійснює супровід до моменту отримання ними необхідних засобів реабілітації. Також постійно співпрацює з підприємствами, що виготовляють ці засоби, та надає допомогу особам з інвалідністю при виборі технічних засобів реабілітації. Станом на 01 грудня поточного року прийнято та передано до Фонду 17 заяв.

         «У межах прийнятої селищною радою Програми соціального захисту населення, в звітному періоді виплачувалась одноразова матеріальна допомога тяжко хворим громадянам на лікування, учасникам бойових дій, членам сімей загиблих учасників бойових дій, ліквідаторам аварії на ЧАЕС та вдовам ліквідаторів аварії на ЧАЕС та грошова допомога на поховання деяких категорій осіб, -  зазначила Світлана Ромаза. - Також по Програмі, за рахунок видатків місцевого бюджету, забезпечується безоплатний проїзд громадян всіх пільгових категорій автомобільним транспортом на міжміських маршрутах. У 2021 році видатки на це склали 250 тис. грн».

   У межах Програми здійснено відшкодування послуг телефонного зв’язку пільговикам, які мають право на цей вид пільги, на суму 21,2 тис. грн та відшкодування проїзду на міжміському залізничному транспорті на суму 156,4 тис. грн.

    Також за кошти місцевого бюджету виплачується компенсація фізичним особам, які постійно надають соціальні послуги з догляду громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги. Видатки на цю компенсацію в 2021 році склали 218,49 тис. грн.

Загальні видатки по Програмі соціального захисту населення у 2021 році склали 1243,862 тис. грн.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних