Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В пам’ять про жертв голодоморів в Україні

Дата: 26.11.2021 20:36
Кількість переглядів: 569

Фото без опису

27 листопада відповідно до Указу Президента України від 26.11.1998 № 1310/1998 в Україні вшановується День пам’яті жертв голодоморів. Також у цей день відповідно до постанови Верховної Ради України від 16.12.2020 № 1092-IX відзначаються 100-ті роковини від початку масового голоду 1921 – 1923 років в Україні і 75-ті роковини від початку масового голоду 1946 – 1947 років в Україні.

Сьогодні, 26 листопада у Великобурлуцькій територіальній громаді розпочалися меморіальні заходи із вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Делегація у складі Великобурлуцького селищного голови Віктора Терещенка, секретаря селищної ради Альони Арестової, представників структурних підрозділів селищної ради, громадськості поклала композиції із пшеничних колосків до пам’ятних знаків жертвам голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу, встановлених у населених пунктах громади:  на цвинтарі у селі Заміст, на Меморіальних комплексах у селищі Великий Бурлук та в селі Плоске. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять мільйонів співвітчизників, заморених голодом. Біля пам’ятного Хреста в селі Плоске також провели панахиду за упокій їх душ. Відслужив панахиду протоієрей  Харківської єпархії ПЦУ отець Олег.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних