Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Застереження та профілактика COVID-19

Дата: 16.11.2021 10:29
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Коронавіруси - це велика родина вірусів, які викликають захворювання, починаючи від звичайної застуди до більш важких захворювань.

Якими шляхами передається вірус SARS-CoV-2 (збудник COVID-19)? Вірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами. Тобто через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого або носія на COVID-19 під час кашлю або чхання. Ці краплі розповсюджуються на відстань близько метру від хворого і можуть потрапляти на слизові оболонки очей, носа та рота іншої людини, яка знаходиться поруч.

Міністерство охорони здоров’я України розробило низку рекомендацій, як людині захистити себе від коронавірусної інфекції COVID-19 та запобігти поширенню цього захворювання:

- гігієна рук не менш ніж 20 секунд;
              - не торкайтеся брудними руками очей, носа та рота;
              - якщо захворіли - залишайтеся вдома;
              - дотримання респіраторної  гігієни і етикету кашлю ;
              - регулярно провітрюйте приміщення та дезінфікуйте поверхні;

- тримайте дистанцію в 1,5 метри від інших людей у публічних містах;

- не допускати до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;

- перед тим як зайти до громадського транспорту треба надягти захисну маску. 

А також очищуйте поверхні та предмети, до яких ви часто торкаєтесь : столи, дверні ручки, поручні, клавіатури комп'ютера, телефони, тощо. Застосування мила і води дозволяє ефективно очистити поверхні. Можна також використовувати спиртовмісні та хлорвмісні дезінфікуючі засоби. Але завжди дотримуйтесь інструкцій з використання дезінфікуючих засобів.   

Також, щоб запобігти інфікуванню, найкраще не чіпати обличчя брудними руками, а при поверненні додому ретельно мити руки. А якщо ви маєте ознаки респіраторного захворювання, щоб захистити оточуючих, треба негайно провести ізоляцію в домашньому середовищі.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області систематично здійснюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання, виконуючи постанову КМУ  від 09.12.2020 №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Коронавірусна хвороба набирає обертів. Тому для продовження боротьби з COVID-19 зараз важливо всім мобілізуватися та дотримуватися всіх протиепідемічних правил, які встановлені в державі.

Уникайте будь-яких скупчень людей, чи це масові заходи чи зустрічі у людних місцях, якщо у вас немає необхідності виходити на вулицю, залишайтесь вдома щоб запобігти зараженню.

Ще раз нагадуємо - від кожного з нас залежить успіх подолання коронавірусної хвороби!

Бажаємо здоров’я! Бережіть себе та своїх близьких.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних