Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ – ЦЕ…

Дата: 12.11.2021 08:58
Кількість переглядів: 471

Сотні тисяч українців постійно живуть за бар’єрами: обмежена мобільність, ментальні та фізичні відмінності, нерозуміння з боку суспільства.

Будь-які бар’єри можна прибрати або здолати, але спочатку їх треба усвідомити.

За ініціативою  першої леді України Олени Зеленської запроваджено громадське онлайн опитування і кожен українець може висловити свою думку та окреслити розуміння щодо вкладеного змісту кожним в поняття : « Безбар’єрність  -  це…» на власному прикладі.

На цей час опитування добігає кінця. Відреагували десятків тисяч людей, поділилися своєю історією, хоча це було непросто. Зболені, глибоко приватні, вражаючі мужністю і відвертістю. Те особисте, про що часто ніяково говорити вголос...

Велика розмова про безбар’єрність назріла. Щодня тисячі українців живуть за бар’єрами. Залежні від супроводжуючих, тому що інфраструктура не пристосована до потреб людей з фізичними відмінностями. Отримують відмови від роботодавців, бо вдома маленька дитина. Не мають доступу до якісної освіти та можливостей реалізувати себе.

Бар’єрів чимало, як на довгій дистанції з перешкодами. Але нездоланними вони виглядають тільки на старті. Безбар'єрність має бути суспільною нормою.

Пропонуються до огляду соціальна реклама направлена на усвідомлення та допомогу здолання  наявних барєрів.

Підсумки опитування окреслять напрямки майбутніх зусиль. Безбар’єрність має стати пріоритетом на державному рівні. Можно дізнатися більше у Довіднику безбар'єрності на сайті: bf.in.ua  Знайте, кожна почута від вас історія — крок назустріч Україні без бар'єрів!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.