Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Захист прав дітей, пільгове санаторно-курортне лікування та поточна ситуація із захворюваністю на СОVID-19 у Великобурлуцькій громаді

Дата: 10.11.2021 11:29
Кількість переглядів: 709

Фото без опису

Зазначені питання розглянули на щотижневій робочій нараді, яку 09 листопада провів селищний голова Віктор Терещенко з секретарем, керівниками структурних підрозділів та старостами старостинських округів Великобурлуцької селищної ради.

Під час наради про забезпечення захисту прав дітей на території Великобурлуцької громади доповідала начальник служби у справах дітей та сім’ї селищної ради Тетяна Рябенко. За її інформацією, станом на 01 листопада 2021 року, на первинному обліку у службі перебуває 53 дитини, з них: 33 дитини позбавлені батьківського піклування та 20 дітей – сиріт. Службою вжито вичерпних заходів зі збереження дітям сімейного оточення, тому зазначені діти влаштовані під опіку в сім’ю родичів. Слід зазначити, що фактично на території обслуговування проживає 21 сім’я опікунів/піклувальників, в яких виховується 29 дітей.

         Велика увага приділяється виявленню та наданню комплексної допомоги сім’ям з дітьми, які проживають у складних життєвих обставинах. На даний час на обліку знаходяться 30 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

         З початку 2021 року на 10 засіданнях комісії з питань захисту прав дитини селищної ради затверджено 12 індивідуальних планів соціального захисту дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також комісією розглядалися питання щодо вирішення спорів між батьками; визначення місця проживання дитини; вирішення спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини та визначення способів такої участі; підготовки та подання до суду позову чи висновку органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав. Служба надає дозвіл на вчинення правочинів щодо нерухомого майна, право власності на яке або право користування яким має дитина.

         Права дітей захищаються і під час судових засідань. У поточному році працівники служби взяли участь в 8 судових засіданнях.

         З метою захисту прав та законних інтересів дітей, раннього виявлення кризових сімей налагоджена взаємодія зі старостинськими округами, працівники яких також беруть участь в роботі із сім’ями та дітьми за місцем їх проживання. Згідно графіка проведено 38 профілактичних рейдів по запобіганню бездоглядності, безпритульності, злочинності серед неповнолітніх.

Також на нараді підбили підсумки роботи по забезпеченню у громаді санаторно-курортним лікуванням окремих категорій громадян. Як повідомила головний спеціаліст відділу соціального захисту населення селищної ради Людмила Титаренко, відповідно до Рішення Харківської обласної ради від 04 березня 2021 року № 43-VIII відділу соціального захисту населення виділено кошти з обласного бюджету на організацію санаторно-курортного лікування та відпочинку пільгових категорій громадян у санаторно-курортних закладах Харківської області. До таких категорій належать: особи з інвалідністю усіх категорій, ветерани війни (особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, учасники бойових дій, в т.ч. учасники АТО), особи, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії I,II, та діти, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, у супроводі батьків.

Обсяг субвенцій на проведення санаторно-курортного лікування складає:

-        для осіб з інвалідністю загального захворювання, осіб з інвалідністю з дитинства, ветеранів війни – 478248,00 грн.;

-        для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії – 66096,00 грн.;

-        для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи II категорії – 36450,00 грн.;

-        на організацію відпочинку учасників АТО та членів їх сімей – 30800,00 грн.

Станом на 01 листопада 2021 року укладено 45 договорів з особами з інвалідністю на суму 369025,00 грн., з них оздоровлено 35  осіб, до кінця року планується оздоровити ще 13 осіб. Направлено на короткотерміновий відпочинок (путівка вихідного дня) 10 учасників АТО та 10 членів їх сімей на суму 21600,00 грн, залишок коштів складає 9200,00 грн. З числа осіб, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії, оздоровлено 2 особи на суму 16524 грн., в листопаді планується оздоровити ще 1 особу. Залишок коштів складе 41310,00 грн. Щодо постраждалих осіб II категорії, оздоровлена 1 особа на суму 9914,40 грн.

«Майже в повному обсязі скористалися безоплатними путівками особи з інвалідністю. Значна кількість учасників АТО та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС з різних причин відмовилися від оздоровлення в 2021 році», - підсумувала Людмила Титаренко.

         Про поточну ситуацію із захворюваністю на COVID-19 та стан вакцинації населення у Великобурлуцькій громаді доповіла на нараді директор КНП «Великобурлуцький Центр первинної медико-санітарної допомоги».

«На даний час захворюваність серед мешканців Великобурлучини зростає. З початку року підтверджених випадків захворювання на коронавірусну інфекцію маємо вже у 839 осіб, з них – 37 дітей. Останній випадок - захворіло на цю недугу 1-місячне немовля. Стаціонарне лікування отримують 18 осіб в лікарні у м. Вовчанську, у селищі Ківшарівка – 4 особи, 1 особа перебуває у лікарні в м. Чугуїв. Всі ці особи мають позитивний тест. - зазначила Тетяна Доля. - Швидкі, на жаль, не можуть всіх госпіталізувати через відсутність місць в лікарнях. У нещеплених осіб досить тяжкий перебіг хвороби. Якщо перші хвилі коронавірусу зачепили старше покоління, то сьогодні хворіє дуже багато громадян у віці від 20 до 50 років.  Маємо сумну статистику смертності від COVID-19 серед наших земляків. І помирають не лише люди у поважному віці, а й молоді».

Вона також закликала всіх невакцинованих жителів громади зробити щеплення, щоб запобігти тяжкому перебігу хвороби та зберегти собі життя.  Вакцинуватися можна як у пунктах щеплення, так і за допомогою мобільних медичних бригад, якщо кількість бажаючих на підприємстві чи в установі буде більше 20 осіб.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних