Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віктор Терещенко провів робочу нараду

Дата: 02.11.2021 17:42
Кількість переглядів: 713

Фото без опису

Щотижнева нарада з секретарем, секретарем виконавчого комітету, керівниками структурних підрозділів, старостами старостинських округів Великобурлуцької селищної ради, керівниками комунальних установ відбулася сьогодні, 02 листопада.

До порядку денного наради було включено актуальні питання життєдіяльності Великобурлуцької громади. Зокрема, обговорили питання про стан захворюваності на COVID-19 та хід вакцинації населення. Так, за інформацією директора КНП «Великобурлуцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяни Долі, на даний час ситуація залишається складною, тенденції щодо її поліпшення, на жаль, не спостерігаємо. «На сьогоднішній день на Великобурлуччині з початку цього року вже зафіксовано 733 підтверджених випадків захворювання на  COVID -19, з них серед дітей - 37. Померло 32 особи. За останній тиждень позитивні результати тестів отримали 111 осіб.  Станом на 02 листопада на стаціонарному лікуванні перебуває 16 осіб: 12 – у лікарні в м. Вовчанськ, 2 особи - в місті Куп’янськ, по одній особі лікуються в м. Харків та м. Чугуїв», - повідомила Тетяна Доля. Вона також наголосила, що вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби. Тому закликала всіх мешканців громади зробити щеплення.

Селищний голова Віктор Терещенко також акцентував увагу на важливості отримання вакцини проти COVID-19: «Ви врятуєте своє життя, захистите родину, друзів та знайомих, особливо тих, у кого підвищений ризик серйозно захворіти на COVID-19». Він також доручив старостам старостинських округів селищної ради та керівництву Великобурлуцього Центру ПМСД активізувати роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності вакцинації.

Під час робочої наради також було розглянуто питання про хід виконання у Великобурлуцькій територіальній громаді осіннього призову громадян на строкову військову службу у 2021 році. Як повідомила завідувач сектору з військового обліку селищної ради Ірина Жерлицька, Куп’янським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки встановлено планове завдання по Великобурлуцькій селищній раді щодо призову громадян України на строкову військову службу в жовтні – грудні 2021 року – 18 осіб. На теперішній час призначено до служби в Збройних Силах України 16 осіб, з них: 7 призовників з смт Великий Бурлук, 2 –  с. Шипувате, 1 – с. Малий Бурлук, 1- с. Катеринівка,  2 – с-ще Підсередне, 1- с-ще Червона хвиля, 2 – с. Нова Олександрівка. 13 призовників вже відправлені в військові частини, 3- чекають відправки.

Одним із завдань, які покладено на відділ соціального захисту населення Великобурлуцької селищної ради, є здійснення повідомної реєстрації колективних договорів підприємств, установ та навчальних закладів, щодо відповідності законодавству. Як повідомила на робочій нараді головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Тетяна Кісіль, станом на 01 листопада поточного року на території Великобурлуцької селищної ради укладено та зареєстровано 41 колективний договір та 1 Угода між Управлінням освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради і Великобурлуцькою селищною організацією профспілки працівників освіти і науки України, що складає 91,1 % від загальної кількості підприємств, установ та навчальних закладів, що здійснюють свою діяльність на території Великобурлуцької громади. З початку 2021 року переукладено та зареєстровано 14 колективних договорів, 1 Угода та до 1 колективного договору, що був укладений на декілька років внесені зміни та доповнення.

Не менш важливе питання, яким займається відділ – це заходи по запобіганню та протидії домашньому насильству. За період з січня по жовтень 2021 року до Великобурлуцької селищної ради з відділення поліції № 1 Куп’янського РВП ГУ НП в Харківській області, надійшло 33 повідомлення про факти вчинення насильства в сім’ї, з них 30 стосовно жінок та 3 стосовно чоловіків. По Підсереднянському старостинському округу – 6 випадків; по Катеринівському – 8; по Шипуватському - 2; по Григорівському – 3; по Гнилицькому - 2; по Червонохвильському – 3; по Великобурлуцькій селищній раді – 9. Більшість випадків скоєння насильства характеризується вчиненням сварки кривдником на побутовому підґрунті, та не носять регулярний характер. З метою забезпечення міжвідомчої співпраці щодо реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, гендерної рівності та торгівлі людьми, при Великобурлцькій селищній раді створено Координаційну раду з цих питань. На засіданнях Координаційної ради планується затверджувати план роботи з цих питань, розглядати випадки неодноразового вчинення домашнього насильства, насильства в присутності дітей та надавати дієву допомогу постраждалим особам в разі необхідності.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних