Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селищній раді відбулася щотижнева нарада

Дата: 20.10.2021 11:07
Кількість переглядів: 513

Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко 19 жовтня провів щотижневу робочу нараду з секретарем, керівниками структурних підрозділів та старостами старостинських округів селищної ради. 

Під час наради про роботу відділу Центр надання адміністративних послуг Великобурлуцької селищної ради за період з 15 березня по 30 вересня 2021 року доповіла начальник цього структурного підрозділу Валентина Чумаченко. Так, за її інформацією, по суб’єкту надання адміністративної послуги Державний земельний кадастр ЦНАП вже надав 444 послуги, а саме: 223 витяги про земельну ділянку, 38довідок про нормативно-грошову оцінку, 183довідки і витяги через онлайн звернення. Надано18довідок з ЄДРРП, прийнято і зареєстровано 3 заяви від громадських організацій через Державний реєстр юридичних та фізичних осіб. Прийнято і передано 1290 заяв на розробку проектів землеустрою та затвердження технічної документації (суб’єкт надання адміністративної послуги земельний відділ селищної ради), 4 заяви на приватизацію житла, 2 заяви про надання містобудівних умов та обтяжень на забудову земельної ділянки, 1 заяву про внесення змін в будівельний паспорт. Прийнято 827 заяв на реєстрацію/зняття  місця проживання. Через портал «Дія» прийнято 16 заяв про реєстрацію народження дитини (єМалятко), присвоєння ідентифікаційного коду, присвоєння унікального цифрового запису у реєстрі, реєстрація заяви в реєстрі пацієнтів (медицина), призначення допомоги при народженні дитини.

Також за звітний період ЦНАП видав 1715 довідок, підготував 60 відповідей на письмові запити ДМС,137 - до судових органів, до Міністерства закордонних справ – 1.

Через програму «Соціальна програма» з 22 березня по 30 вересня поточного року надійшло 312 звернень громадян, а саме:168 заяв про призначення соціальної допомоги (малозабезпечені, одинокі матері, догляд за психічно хворим, вагітність та пологи); пільги на тверде паливо і житлово-комунальні послуги - 24;субсидії - 120. Всього Центром надано 4830 послуг.

Головний спеціаліст Управління освіти, культури та спорту селищної ради Євген Антоненко виступив на нараді з інформацією про спортивні заходи, організовані та проведені на території Великобурлуцької громади в третьому кварталі 2021 року. Він повідомив, що всього у громаді за цей час було проведено 12 фізкультурно-оздоровчих заходів та спортивних змагань, у яких взяли участь 1588 спортсменів. Було вручено 60 спортивних медалей, 7 Кубків, 80 грамот та 11 інших спортивних призів.

Зокрема, 23 липня, в день старту Олімпійських Ігор в Токіо,у Великому Бурлукувідбулося  урочисте підняття Олімпійського прапора. 22 серпня до 30-ї річниці Незалежності України у громаді були проведені спортивні змагання з шашок та нард, участь в яких взяли представники таких організацій, установ та закладів: Великобурлуцької селищної ради, Вільхуватської сільської  ради,  Громадської організації «Федерація футболу Великобурлуччини»,  Великобурлуцького відділення Українського товариства мисливців та рибалок, Харківської гімназії № 169, Управління освіти культури та спорту Великобурлуцької селищної ради. В цей день за традиційний «Кубок селищного голови» з міні-футболу змагалися команди: «Райавтодор» (Колектив фізичної культури (КФК) Державного підприємства  «Харківський облавтодор» філія «Великобурлуцькийрайавтодор»), «Маяк-Підсереднє» (КФК ПрАТ «Підсереднє»), «Прикордонник» (КФК Відділу Прикордонної Служби «Вільхуватка»),  «Приколотне» та «МФК Чемпіон» (Колективи фізичної культури Вільхуватської громади).

28 серпня Управління освіти, культури та спорту Великобурлуцької селищної ради організувало участь наших спортсменів в  шаховому турнірі з нагоди святкування 30 річниці Незалежності України та 366-ї річниці з дня заснування міста Куп’янська. Олександр Сазонов, який представляв нашу громаду, впевнено виборов перше місце серед чоловіків. 

До Дня фізичної культури і спорту України, 10 вересня, Управління освіти культури та спорту разом з Дитячо-юнацькою спортивною школою (директор  Анатолій Ліньов) провели змагання з волейболу пляжного серед команд закладів загальної середньої освіти. Участь в них взяли команди Підсереднянського, Шипуватського, Андріївського, Великобурлуцького та Червонохвильського ліцеїв. 

11 вересня було організовано участь представника нашої громади Олександра Сазоновав шаховому турнірі – першість смт Шевченково з активних шахів. З семи можливих очок наш земляк набрав п’ять і виборов друге місце на цьому представницькому турнірі.

12 вересня разом з Федерацією футболу Великобурлуччини було проведено перший футбольний матч між збірною Великобурлуцької громади та збірною Вільхуватської громади. Перемогу в цьому протистоянні з рахунком 4:2 здобули футболісти Великобурлуцької громади.

25 вересня  в м. Харкові, в спорткомплексі КЗ «Харківський фаховий коледж спортивного профілю», відбувся попередній етап змагань з волейболу, присвячений пам’яті Олімпійських чемпіонів. Управлінням освіти, культури та спорту разом з ДЮСШ було забезпечено участь юних спортсменів в цих змаганнях. З другого місця в групі наша команда (юнаки 2007-2008 р.н.) вийшла до фінального етапу цих змагань (тренери Віктор Шестопалов та Олександр Холодняк). З липня по вересень 2021 року включно Управліннямспільно з Федерацією футболу Великобурлуччини було проведено сім заключних турів «Чемпіонату Великобурлуччини з футболу 2021 року» та шість турів групового етапу «Кубка Великобурлуччини з футболу 2021 року». Третє місце в «Чемпіонаті Великобурлуччини з футболу» посіла команда «Маяк» (КФК ПСП Маяк), друге місце у команди «Зоря» (КФК ТОВ Зоря), перемогу здобула команда «Дружба» (КФК с. Григорівка).

Однією з важливих тем порядку денного наради була організація роботи відділу благоустрою селищної ради із забезпечення населення Великобурлуцької територіальної громади якісною питною водою. З даного питання виступила головний спеціаліст відділу Ольга Ничик.

Джерелами питного водозабезпечення в Великобурлуцькій територіальній громаді є свердловини та шахтні колодязі. За сформованою дислокацією колодязів та свердловин загального користування на території громади постачання води здійснюється з 24 свердловин (із них 4 - свердловини ВеликобурлуцькогоКВКП «Водоканал») та 103 шахтних колодязів громадського користування.

Якість води залежить як від природних чинників, так і від матеріально-технічного стану водопровідних мереж. Найдовша водопровідна мережа у громаді знаходиться на території селища Великий Бурлук. Її протяжність - понад 31 км. Через зношеність водогону на ньому часто виникають аварії. Так, за 9 місяців поточного року Великобурлуцьким КВКП «Водоканал» було усунуто 74 аварії, із них 16 - в с. Катеринівка, де починається магістраль.

За планом у населених пунктах громади проводяться моніторингові лабораторні дослідження якості питної води Державною установою «Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України». За результатами аналізів, при виявленні невідповідності якості показників питної води, вживаються заходи по усуненню негативних факторів. Проводиться дезінфекція джерел питної води, при перевищуючих нормах нітратів шахтні колодязі консервуються. Також при виявленні перевищення норм показників негативних факторів якості води здійснюється інформування населення про заборону вживання такої води як питної.

В поточному році з бюджету громади виділено кошти 91000 грн на очищення 26 шахтних колодязів. На даний час завершується тендерна процедура на виконання цих робіт. Програмою благоустрою та розвитку інфраструктури Великобурлуцької селищної ради на 2021-2022 роки передбачено закупку 5 зрубів на колодязі громадського користування. На даний час замовлено та очікується виготовлення 3 зрубів для 3 старостинських округів.

Розв’язання проблеми забезпечення населення якісною питною водою й надалі залишається серед пріоритетних напрямків роботи Великобурлуцької селищної ради, оскільки вона безпосередньо пов’язана з життям та здоров’ям людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.