Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У селищній раді відбулася щотижнева нарада

Дата: 28.09.2021 14:41
Кількість переглядів: 411

Фото без опису

28 вересня Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко провів щотижневу робочу нараду з секретарем, секретарем виконавчого комітету, керівниками структурних підрозділів та комунальних установ селищної ради.  В ході наради зі звітом про роботу поліцейських Великобурлуцької громади за 9 місяців поточного року виступив поліцейський офіцер громади сектору превенції Куп’янського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Харківській області, майор поліції Віталій Пономар. Так, за його інформацією, з початку 2021 року поліцейські офіцери відреагували на 52 виклики мешканців громади. Найчастіше надходять звернення щодо фактів вчинення домашнього насильства, повідомлення про порушення меж між земельними ділянками та сварок з сусідами. Розглянуто 137 повідомлень та звернень громадян. З метою дотримання вимог дозвільної системи перевірено 167 власників зброї, які мають дозволи на її зберігання. Поліцейські офіцери громади відвідали 13 сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах, перевірили 9 осіб, які вчиняють домашнє насильство, перевірили 14 осіб, які перебувають на профілактичних обліках, винесли 1 терміновий заборонний припис стосовно кривдників.

На нараді про стан обслуговування одиноких та непрацездатних громадян на території Великобурлуцької територіальної громади працівниками Комунальної установи «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Великобурлуцької селищної ради» інформувала виконуюча обов’язки директора цієї установи Галина Костенко.

При територіальному центрі створено два відділення: відділення соціальної допомоги вдома та відділення денного перебування (соціальна адаптація).

Станом на 28 вересня 2021 року у відділенні соціальної допомоги вдома перебуває на обслуговуванні 196 осіб, в тому числі 7 осіб на платній основі. Їх обслуговують 28 соціальних робітників,  навантаження на одного соціального робітника - 7 осіб. За 9 місяців 2021 року взято на обслуговування у відділення соціального обслуговування вдома 18 осіб похилого віку.

За 9 місяців поточного року відділенням соціального обслуговування вдома надано 117348 безкоштовних послуг, здійснено 20664 відвідувань. Послуги, що найбільше користуються попитом у підопічних:      придбання і доставка продовольчих, промислових та господарських товарів і медикаментів; приготування їжі; прибирання житла; розпалювання печей, доставка води; надання допомоги у сільській місцевості з проведення сільськогосподарських робіт; рубання дров; надання допомоги в оплаті комунальних послуг.    Відділенням соціальної допомоги вдома також надаються платні соціальні послуги, відповідно до затверджених тарифів. За 9 місяців 2021 року платних послуг надано 12 особам на суму 21920,79 грн.

У відділенні денного перебування станом на 01 вересня 2021 року перебуває на обліку 297 осіб. Працюють гуртки: «Основи здорового способу життя» (по вівторках і п`ятницях) та «Гурток музики і співу» (у понеділок, середу, четвер). Один раз на місяць з підопічними представник Великобурлуцького бюро правової допомоги проводить інформаційну роботу.

Також у цьому відділенні працюють організатор культурно-дозвіллєвої діяльності, сестра медична з лікувальної фізкультури, перукар. Функціонує кімната по наданню лікувально-оздоровчих послуг, якою за 9 місяців 2021 року скористалися 83 особи похилого віку та отримали 533 послуги. 

Відсоток осіб, охоплених соціальним обслуговуванням в відділенні соціальної допомоги вдома, до загальної чисельності осіб, які потребують соціальних послуг становить 100%.

Традиційно другий осінній місяць багатий на різноманітні святкові дати в Україні. Про підготовку та відзначення у жовтні на території Великобурлуцької громади святкових, пам’ятних та визначних дат інформувала під час наради головний спеціаліст Управління освіти, культури та спорту селищної ради Оксана Бєлічко. Зокрема, вона детально розповіла про заплановані у громаді святкові тематичні заходи до Міжнародного дня людей похилого віку (1 жовтня), Дня працівників освіти (3 жовтня), Дня захисників та захисниць України та дня Українського козацтва (14 жовтня), 77-ї річниці вигнання нацистських окупантів з України (28 жовтня).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних