Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Великобурлуччині вшанували пам’ять партизанів та підпільників

Дата: 22.09.2021 11:45
Кількість переглядів: 425

Фото без опису

Сьогодні, 22 вересня, на Меморіальному комплексі Слави у селищі Великий Бурлук відбувся урочистий мітинг з нагоди Дня партизанської слави.

На заході були присутні керівництво та працівники Великобурлуцької селищної ради, військовослужбовці Першого відділу Куп’янського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, представники громадськості.

З промовою до присутніх звернувся Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко.

«День партизанської слави – це дійсно визначна дата для України. На долю нашого народу у роки Другої світової війни випали надзвичайно важкі та жорстокі випробування. Крізь це пекло пройшли і не скорилися загарбнику мільйони наших співвітчизників. На окупованих ворогом територіях розгорнувся широкий партизанський рух та антифашистське підпілля від Сумської області й до Карпат. Всім добре відомі прославлені імена його організаторів і керівників: Ковпак, Медведєв, Попудренко, Федоров та багато інших. Згадуючи доблесні подвиги цих людей, ми  повинні завжди пам’ятати, що партизанський рух - це вічно жива історична пам’ять, яка повинна передаватися із покоління в покоління», - наголосив Віктор Терещенко.

Всенародна боротьба в тилу ворога стала важливим фактором у розгромі нацизму. Активний рух опору був і на Великобурлуччині, де діяли підпільні групи, очолювані Галиною Пархоменко та Олександрою Руденко. Спогадами про подвиги у роки війни безстрашних земляків поділилася директор КЗ «Великобурлуцький краєзнавчий музей» Алла Пасинок.

Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували пам’ять героїв, які загинули захищаючи рідну землю. Також від громадськості було покладено квіти до могили двох молодих патріоток - великобурлучанок Лідії Громової та Віри Галицької, які у червні 1942 року були закатовані нацистськими окупантами за переховування пораненого червоноармійця.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних