Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Хатньому презентували виставку стародавніх вишивок

Дата: 02.09.2021 21:50
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

З нагоди святкування Дня незалежності України та Дня села Хатнє у Хатнянській сільській бібліотеці-філії за ініціативи її завідувача Лариси Маркіної оформлено розширену виставку робіт місцевих майстринь-вишивальниць.

2 вересня під час робочої поїздки до села Хатнє Григорівського старостинського округу з експонатами виставки, що має назву «У Хатнянському краї цвітуть вишиванки», ознайомився Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко.

На виставці представлено близько сотні вишитих робіт хатнянських майстринь (рушники, картини, портрети, декоративні доріжки для столу, серветки, наволочки на подушки, чоловічі весільні сорочки), виконаних у техніці хрестиком та гладдю, а також оздоблених мереживом. Попри те, що деяким вишивкам вже майже сто років, вони й сьогодні мають чудовий вигляд.

Вироби для створення цієї виставки люб’язно надали майстрині-вишивальниці: Віра Чернецька, Катерина Назаренко, Євгенія Назаренко, Катерина Сердюк, Ольга Бреславська, Надія Гусєва, Олена Бітюкова, Ніна Чернецька, Олена Хлистун, Тетяна Павленко, Галина Назаренко, Марія Бец, Клавдія Кравченко, Марія Приймак, Галина Іванченко, Наталія Челомбітько, а також музей Хатнянського ліцею.

Також тут є роботи вишивальниць, які, на жаль, вже відійшли у засвіти: Євдокії Бреславської, Галини Зарубіної, Катерини Тєжикової, Ольги Сердюк та Ксенії Павленко.

Вдивляючись у цю рукотворну красу, створену працьовитими руками простих сільських жіночок, дивуєшся, де береться у них стільки енергії та терпіння, адже така робота вимагає багато часу й таланту.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних