Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася щотижнева нарада

Дата: 01.09.2021 13:10
Кількість переглядів: 814

Фото без опису

31 серпня Великобурлуцький селищний голова Віктор Терещенко провів щотижневу робочу нараду з працівниками апарату та начальниками структурних підрозділів селищної ради.

В ході наради було розглянуто питання підготовки та проведення нового 2021-2022 навчального року у закладах освіти Великобурлуцької громади.

Так, за інформацією начальника управління освіти, культури та спорту селищної ради Олександра Мельникова, цьогоріч в Україні навчальний рік у школах розпочнеться традиційно 1 вересня Днем знань і триватиме не менше 175 навчальних днів, а закінчиться не пізніше 1 липня 2022 року.

Структуру та тривалість навчального тижня, дня, заняття, форми організації освітнього процесу визначають педагогічні ради в межах часу, передбаченого освітньою програмою.

Навчальні заняття організовуються за семестровою системою.

І семестр – 1.09 – 24.12.2021 року; ІІ семестр – 10.01. – 03.06.2022 року. Осінні канікули триватимуть з 25 по 31жовтня, зимові – 25 грудня – 09 січня; весняні – 26 березня – 03 квітня. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів.

Структура навчального року може коригуватися в залежності від епідеміологічної ситуації. Такі зміни відповідно до ЗУ «Про повну загальну середню освіту» схвалюються педагогічною радою закладу освіти та вводяться в дію наказом керівника закладу.  

В 2021 – 2022 навчальному році освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується з неухильним дотриманням протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину, затверджених Постановою № 4 Головного державного санітарного лікаря та Постановою № 1236 КМУ. 

При будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме. При зеленому рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менш 80% вакцинованих працівників (Постанова КМУ від 28.07.2021 № 787 «Про внесення змін до Постанови КМУ від 09.12.2020 № 1236»).  

МОЗ затвердило новий перелік протиепідемічних заходів у закладах освіти та закладах дошкільної освіти. Відповідно до Постанови № 9 від 26.08.2021 та № 8 від 25.08.2021, зміст яких доведено до відома та використання в роботі керівникам закладів.

Перший урок у новому навчальному році рекомендовано присвятити темі відзначення 30-ї річниці незалежності України.

На початок 2021 – 2022 навчального року у Великобурлуцькій громаді функціонуватиме 11 ліцеїв, в яких здобуватимуть освіту 1257 учнів, серед них: 96 першокласників та 79 учнів 11 класів (53 випускники - у Великобурлуцькому ліцеї, 9 –  у Андріївському ліцеї, 7 – у Площанському ліцеї, 5 – у Хатнянському ліцеї, 5 – у Першогнилицькому ліцеї).

У 4 закладах дошкільної освіти та 4 дошкільних структурних підрозділах ліцеїв виховуватимуться 233 дитини. 83 дитини п’ятирічного віку 100% охоплені дошкільною освітою.

ЦДЮТ та ДЮСШ орієнтовно відвідуватимуть більше 900 дітей.

Всього в закладах освіти працюватиме 402 працівники, з них – 233 педагогічні працівники (180 учителі, 44 вихователі, 9 педпрацівників позашкільної освіти). З них мають кваліфікаційну категорію: спеціаліст вищої категорії – 96 (41%), І категорії – 47 (20%), ІІ категорії – 27 (12%), спеціаліст–30(13%). Педагогічні звання мають 48 осіб, учитель методист–1, старший учитель – 44, старший вихователь – 3.

Постачання продуктів харчування до закладів освіти здійснюватиметься 5 постачальниками, які зареєстровані в системі аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). На всі групи товарів постачальники продуктів харчування надають відповідні сертифікати якості, висновки СЕС, що свідчить про їхнє походження та якість.

У новому навчальному році підвезенням буде охоплено 515 учнів, 20 дітей дошкільного віку, 44 педагоги. Для підвозу буде задіяно 8 автобусів. Шкільні автобуси проходять технічне обслуговування згідно графіка, проводиться обов’язкове державне страхування. З початку року на утримання та ремонт автотранспорту витрачено 48 400 грн.

Для підготовки закладів освіти Великобурлуцької територіальної громади до нового навчального року з місцевого бюджету було витрачено близько 500 тисяч гривень, а саме: закупівля фарби – 144 200 грн, лінолеум для двох закладів освіти – 82 390 грн, шпалери, лак, цемент, шпатлівка тощо.

На протипожежні заходи: проведення заміру опору ізоляції електроустановок та заземлюючих пристроїв, техобслуговування вогнегасників, придбання вогнегасників, перевірку димових та вентиляційних каналів  витрачено 58014 грн.

На підготовку закладів до опалювального сезону витрачено 41 000 грн, а саме: навчання операторів котелень на твердому паливі та на газу, навчання відповідальних за газове господарство та експлуатацію твердопаливних котлів – 21 000 грн, повірка приладів обліку природного газу – 7 500 грн, повірка манометрів – 7 500 грн, повірка сигналізаторів газу – 5 000 грн, обладнання котелень дистанційними приладами витрат природного газу.

Поповнилися заклади освіти новим обладнанням та інвентарем: для ДЮСШ придбали 37 м’ячів (38 300 грн), меблі для музичної школи (16 645 грн), для двох ЗЗСО - дві електром’ясорубки (8 750 грн), насос циркуляційний (6 900).

Управлінням проведено повторну тендерну процедуру та укладено договір з постачальником ФОП Зеленський В.І. на завіз дров.

Відповідно до Постанови КМУ від 17.05.2021 № 476 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «НУШ»» у 2021 році для ЗСО виділено 902 105 грн, з них: 699 883 – з державного бюджету та 202 000 – з місцевого.

Також на нараді з підсумковою інформацією про проведені у Великобурлуцькій територіальній громаді урочисті заходи до державних свят та визначних дат у серпні 2021 року виступила головний спеціаліст Управління освіти, культури та спорту селищної ради Оксана Бєлічко.

Для Великобурлуцької територіальної громади серпень місяць був насичений святковими заходами. Так, 21 серпня відзначили День територіальної громади. В конкурсі «Серпневий букет», який був оголошений до 30-ї річниці Незалежності України, перемогу отримав Катеринівський старостинський округ.   

23 серпня відбулася  урочиста церемонія підняття Державного прапора та велофлешмоб за участі жителів громади.

24 серпня проведено урочисте покладання квітів до пам’ятного знаку засновнику селища, козацькому ватажку Карпу Скидану та до пам’ятного знаку на честь 10-ї річниці незалежності нашої держави. На Меморіальному комплексі Слави поклали квіти до пам’ятних знаків героям Другої світової війни, загиблим учасникам АТО, воїнам-інтернаціоналістам та великобурлучанам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС.  24 серпня о 19:00  на танцювальному майданчику, розташованому у парковій зоні, проходила концертна програма, присвячена 30-й річниці незалежності України. На святковому концерті виступили аматори Будинку культури та танцювальний колектив «Слов’яночка».  Після концерту для жителів селища була проведена дискотека.

29 серпня, відбулися  урочисто-меморіальні  заходи з нагоди Дня пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. На Меморіальному комплексі в смт Великий Бурлук було проведено мітинг та покладання квітів до пам’ятного знаку загиблим учасникам АТО. Також в селі Плоске були покладені квіти до могили загиблого учасника АТО,  воїна-десантника  Дмитра Посохова та до могили померлого учасника  АТО Олега Канівця. 

До 30-ї річниці Незалежності України управління культури, молоді та спорту Куп’янської міської ради організувало ряд заходів за участі територіальних громад, які входять до складу Куп’янського району. Наша громада взяла участь в районному фестивалі народних ремесел та районному туристичний форум, який проводився Куп’янським краєзнавчим музеєм.

 Директор КЗ «Великобурлуцький краєзнавчий музей Великобурлуцької селищної ради» Алла Пасинок представила роботи майстрині Марії Голобородько та фото-презентацію туристичних пам’яток Великобурлуччини, розповіла про роботу Великобурлуцького краєзнавчого музею. Також допомагала в організації цієї поїздки директор Комунального закладу «Великобурлуцька публічна бібліотека Великобурлуцької селищної ради» Галина Фендрикова.

28 серпня з нагоди відзначення Дня міста Куп’янська відбувся святковий концерт, у якому взяли участь представники Великобурлуцької територіальної громади: Народний аматор Великобурлуччини Олександр Попов, тріо «Мрія» структурного підрозділу «Площанський Будинок культури» та солістка Великобурлуцького Будинку культури Алла Солодка.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних