Великобурлуцька громада
Харківська область, Куп’янський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Торгівля продовольчими товарами у невстановлених місцях та на стихійних ринках заборонена!

Дата: 29.07.2021 13:37
Кількість переглядів: 471

Фото без опису

Законодавством України продаж харчових продуктів дозволяється здійснювати тільки через стаціонарні підприємства торгівлі та через дрібнороздрібну торговельну мережу. Харчові продукти і продовольча сировина, які надходять у торговельну мережу, супроводжуються документами, що засвідчують їх якість та безпеку. Відповідальність за дотриманням умов зберігання та реалізації продуктів несуть керівники торгових підприємств.

Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об’єкта торгівлі.

Також це самовільне захоплення земельних ділянок та встановлення на них малих архітектурних форм - наметів, кіосків, павільйонів та інше для заняття торговельною діяльністю.

Найчастіше місця стихійної торгівлі виникають у місцях масового перебування людей: зупинки, вокзали, автомобільні шляхи, тротуари. Нерідко торгівля ведеться з землі. Приватні особи, які реалізують продукцію, не проходять медичних обстежень, і можуть бути носіями небезпечних інфекційних захворювань, таких як туберкульоз, сальмонельоз, дизентерія та інші. При відсутності документів неможливо встановити виробника продукції, умови зберігання і транспортування продукції, термін її придатності до споживання. Часто у місцях стихійної торгівлі реалізують контрабандну або виготовлену у підпільних цехах продукцію, яка представляє високий ризик для здоров’я людей.

Шановні мешканці Великобурлуцької громади! Рекомендуємо вам відмовитись від купівлі товарів з рук. Адже здійснюючи, на перший погляд, дріб’язкову покупку на «стихійному ринку» ви тим самим підтримуєте стихійну торгівлю, яка наражає вас на потенційну небезпеку для здоров’я та життя. Крім того, законодавство України не передбачає захист прав споживачів при їх порушенні на «стихійних ринках».

Будьте пильні, не купуйте продукцію сумнівної якості в місцях стихійної торгівлі. Подбайте про своє здоров’я і про здоров’я своїх близьких!

Великобурлуцька селищна рада також закликає суб’єктів підприємницької діяльності вжити заходи щодо недопущення торгівлі товарами продовольчої групи в невстановлених місцях та на стихійних ринках.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних